For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Jobbsøk og sosiale medier- er det egentlig så viktig?

Jobbsøk og sosiale medier- er det egentlig så viktig?

Sosiale medier blir en stadig større del av en jobbsøkerprosess. Derfor er det viktig å fremstå profesjonelt overfor en potensiell arbeidsgiver.

LinkedIn

Det finnes flere forskjellige profesjonelle nettverk på sosiale medier, og LinkedIn er det mest brukte. Dette er et godt etablert jobbsamfunn på nett.

LinkedIn brukes av arbeidsgivere for å publisere informasjon om selskapet, stillingsannonser og andre viktige tema. Du, som arbeidssøker, kan bruke LinkedIn til å søke direkte på stillinger du synes virker spennende, og til å skape oppmerksomhet rundt deg og din kompetanse.

LinkedIn har på mange måter blitt forlengelsen av CV-en, fordi du her har mulighet til å utdype kvalifikasjonene dine nærmere. Du kan også få anerkjennelse fra andre på ferdigheter du har registrert – noe som anses som et kvalitetsstempel. Bruk god tid på å optimalisere profilen din. Dette vil du få igjen for senere.

Slik optimaliserer du LinkedIn-profilen din:

  1. Bruk et profesjonelt profilbilde – unngå kornete feriebilder
  2. Se opp for skrivefeil
  3. Bruk tid på å skrive et godt sammendrag – få frem nøkkelkompetansen din
  4. Legg inn jobberfaring og utdanning
  5. Få frem ferdighetene dine – dette er søkeord som rekrutterere bruker når de ansetter
  6. Knytt kontakter
  7. Skap engasjement ved å dele ting du har fullført i jobbsammenheng
  8. Følg grupper og bedrifter som er relevante for ditt yrkesområde

Facebook og Instagram

Om du er arbeidssøker, er det viktig å ha et bevisst forhold til hvordan du fremstår i sosiale medier. De aller fleste arbeidsgivere gjør research på potensielle kandidater når de skal rekruttere til en stilling. Derfor anbefaler vi deg å ha en profesjonell profil som du kan stå inne for. Ett tips er å aktivere personverninnstillingene på Facebook, slik at det kun er vennene dine som kan se bilder, eller andre ting du har lagt ut. Det er nemlig slik at man gjør seg opp en mening om en person kun ved å se ulike bilder, statuser eller andre personlige ting. Husk også Instagram. Her er det viktig med privat profil om du legger ut mange bilder av ferie, fest og moro - det kan fort virke litt useriøst. Sosiale medier er på mange måter det som skaper førsteinntrykket av en jobbsøker, og du vil vel fremstå så profesjonelt som mulig?

Har du spørsmål rundt jobbsøking, er du velkommen til å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne på veien!