For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Medisinsk sekretær - omskolering på kun ett år

Bilde av Thea student på jobb

På ett år gikk Thea, 32 år fra en karriere i salg og markedsføring til å bli Medisinsk sekretær og jobber nå på Ahus. Selv om hun har flere baller i luften har hun kombinert hverdagsliv med 3 barn og fulltidsjobb med utdanningen Medisinsk sekretær. Hun ønsket ikke å sitte mange år på skolebenken og valgte derfor å studere på nett hos NKI Nettstudier.

Ny karriere på kun ett år

Etter videregående har Thea en lang karriere innenfor salg og markedsføring, før hun på kun ett år byttet bransje ved hjelp av den korte nettutdannelsen Medisinsk sekretær

- Det er absolutt mulig å endre retning om man ønsker det. Det har vært en veldig spennende reise, fra salg og markedsføring til helsesektoren på ett år. Det er jo ikke gitt at man skal holde på med det samme resten av livet. I hvert fall ikke for meg, som elsker nye utfordringer og å lære nye ting.  
Thea, tidligere student

I samarbeid med LHL-sykehuset på Gardermoen var Thea med på å starte Norges største teststasjon. Hun hadde aldri jobbet innenfor helsesektoren tidligere, men innså tidlig at hun trivdes godt i miljøet og ønsket å jobbe videre innenfor sektoren. Derfor startet hun på nettutdannelsen Medisinsk sekretær. 

- Jeg syntes at NKI Nettstudier virket bra, de svarte med en gang og det var veldig tilgjengelige. Nettstudiet var rettet mot akkurat det jeg ønsket å bli, og da klaffet det for meg. Det var ikke lange søknadsprosesser og jeg slapp å vente i flere måneder for svar, det var bare å sette i gang. 

Det er aldri for sent å omskolere seg. Har du et ønske om å jobbe innenfor helsevesenet, men har ikke lyst til å sitte flere år på skolebenken? Da er utdannelsen Medisinsk sekretær noe for deg.

Fleksibelt og tilrettelagt

Det er jo så tilgjengelig, forteller Thea. Jeg tenkte: Hvordan skal jeg klare å være strukturert nok til å sitte hver kveld med studiene? Kanskje man er sliten etter en lang dag på jobb, det er unger, matlaging og fotballtreninger. Hvordan skal jeg klare å studere i tillegg? Men på den første nettsamlingen fortalte læreren at vi skulle tenke at vi skal holde av 8-10 timer i løpet av en uke til å studere på. Da tenkte jeg: OK, dette klarer jeg jo å fordele utover uken selv med en hektisk hverdag. Og det gikk jo kjempefint! 

Ved å studere på nett hos NKI Nettstudier kan kan du studere fra hvor som helst, og legge opp studiehverdagen slik at den passer deg. 

Det er nettsamlinger med en faglærer en gang i uken, som blir tatt opp slik at du kan se i etterkant. I 2. semester vil du delta på et fysisk laboratoriekurs hvor du vil ta i bruk kunnskapen din i praksis, noe våre studenter ser på som utrolig spennende og lærerikt. 

- Jeg var så spent når jeg skulle på laboratoriekurset, og jeg måtte virkelig jobbe med meg selv og sprøyteskrekken min. Men læreren var superflink og veldig trygg, hun hadde jo holdt på med dette i mange år. Det er jo litt skummelt å stikke et annet menneske, om man har sprøyteskrekk eller ikke. Men det gikk kjempefint! Når jeg kom hjem var jeg helt utslitt fordi jeg hadde kommet meg gjennom noen barrierer, noe som skaper en utrolig mestringsfølelse. Jeg følte at det her kan jeg klare. 

Varierte læringsmetoder

Jeg har ikke studert siden videregående skole, og det er jo flere år siden så det var litt skummelt å skulle studere igjen. Men det var veldig enkelt å jobbe i nettskolen. Utdanningen er lagt opp i moduler som inneholdt alt fra podkaster, videoer, oppgaver og korte tekster, noe som passet meg godt. Den visuelle læringen er det som gjorde at jeg lyktes.

 

I dag jobber Thea som medisinsk sekretær ved Gastromedisinsk avdeling på Ahus og stortrives med en givende og variert hverdag. Hun jobber ute i poliklinikken og tar imot pasienter som kommer, samtidig har hun også den medisinske divisjonen. I kontortjenesten jobber hun med blant annet henvisninger, epikriser og ventelister.