For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Slik lykkes du på eksamen

Slik lykkes du på eksamen

Endelig er eksamensperioden i gang! En tid fylt av skrekkblandet fryd for de aller fleste av oss- både for deg som student og for oss som skole.

Eksamen er målet du jobber mot gjennom hele studietiden din, og dette er høysesong for eksamensavdelingen på NKI. Vi jobber for å gjøre eksamensgjennomføringen din så sømløs og hyggelig som mulig!

Som student, er du spent og forventningsfull, og du gru-gleder deg antakeligvis til eksamensdagen. Kanskje er det din første eksamen, noe som gjør at du kjenner litt ekstra på nervene! Kanskje skal du gjennom flere eksamener i løpet av en kort periode, og nå henger du i stroppen for å balansere jobb, venner og familie samtidig som du organiserer deg selv frem mot eksamen. Puh!

Vi har alle forskjellige fremgangsmetoder mot eksamen, men en av de mest velkjente «studiemetodene» er vel kanskje det berømte skippertaket! «Jeg tar det i morgen». Basert på hvilken type man er kan, skippertaket absolutt fungere. Man stormleser til eksamen, fyller opp kaffekanna og sitter oppe de to siste nettene og kommer seg faktisk gjennom eksamen! Kjenner du deg igjen?

Så- mye av det man har lært den siste uken forsvinner fra hjernen i det øyeblikket eksamen er over! Eksamensresultatet trenger ikke lide av den grunn, men kunnskapen viser seg å være en døgnflue. Hvorfor? Fordi langvarig læring er en prosess som skapes over tid.

En studiemetode i seg selv, kan faktisk være å visualisere formålet med studiet. Hvorfor ønsker jeg å studere akkurat dette? Hva vil jeg bruke utdanningen min til? Har du dette klart for deg, vil det også bære frukter i form av læringsutbytte. Kanskje finner du motivasjonen til å lese litt hver dag, slik at eksamensforberedelsene nesten bare fungerer som repetisjon.

Hvilken type student er du?

Uansett hva som er din studiemetode ønsker vi å dele noen studietips av det myke slaget med deg, både for leseprosessen og for selve eksamensdagen. Her kommer de:

  • Sett deg realistiske mål for studiet
  • Velg å lese mindre og oftere enn å utsette og ta skippertak
  • Sett deg inn i studiets læringsmål og finn ut hva det egentlig er du skal lære. Det vil hjelpe deg til å strukturere studietinnholdet og gir deg et fortrinn i å utarbeide deg en god studieteknikk
  • Sett deg inn i bruk av kilder/referanser
  • Sørg for å lese godt gjennom informasjon som blir gitt, både i studiet og på eksamensdagen
  • Husk at uten mat og drikke duger helten ikke! Spis godt, og drikk nok vann
  • Ta pauser og få deg frisk luft mellom slagene
  • Vær raus med deg selv- du gjør det godt nok!

Vi heier på deg og gleder oss til å se deg med vitnemål eller kursbevis i hånda!

God eksamenslesing og lykke til!