For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Våre beste studietips

Våre beste studietips

Her får du tips til hvordan du planlegger studiehverdagen din for å sikre best mulig utbytte av studiene.

 

0003_liven_employee_small.jpg
Studieveileder, Liven

Jeg heter Liven, og jeg er studieveileder. Jeg skriver noen blogginnlegg, for å hjelpe deg til å få gode studievaner og best mulig utbytte av studiene. 

Ta kontroll over studiehverdagen din
Vi vet at jevnt og trutt arbeid, gjennom hele semesteret lønner seg. Det gir mindre stress, og bedre kontroll på arbeidsmengde og nerver før eksamen. Vi vet også at det er lett å skyve studiene foran seg, kanskje unnskylde seg med at man jobber best under press, for å kunne utsette oppstarten. Eller kanskje du er en som bare må vaske klær, lese avisen, se en serie på TV – at alt annet blir veldig viktig. Da kommer du ikke i mål. Det ender fort opp med et skippertak og eksamensnerver.

Tenk at studiet ditt er en jobb
Del opp døgnet i bolker. Er du fulltidsstudent, er det åtte timer studier (som er din jobb i denne perioden), åtte timer fritid og åtte timer søvn. Er du deltidsstudent består åtte timer av en del jobb og en del studier. Er du i full stilling, må du bruke en bit av den delen som er fritid til studiene dine. Husk da at én time studier om dagen, er 100% mer enn ingenting. Når på døgnet du jobber, velger du ut fra når du jobber best, og slik det passer deg. Med en slik oppdeling, vil du også kunne ta deg fri med god samvittighet.

Lag en tidsplan
Det er lurt å lage seg en enkel tidsplan. Da mister du ikke oversikten over det som skal gjøres. Ta utgangspunkt i studieenhetene. Et godt tipps er å fylle inn i en kalender.

Legg inn lesingen med et tema: STUDIEENHETENS NAVN, og marker en passe periode ettersom hva du tror er realistisk for deg (pluss litt til), eller ut fra hva som er nødvendig for å rekke å bli ferdig til eksamen. Deretter legger du inn: INNSENDING på en valgt dato og sender oppgaven til lærer.

Mens du venter på at lærer skal evaluere innsendingen din og gi veiledning, begynner du med neste tema. Ikke send inn mer enn én oppgave om gangen - vent til du har mottatt tilbakemelding fra lærer på siste innsending, slik at du ikke drar med deg eventuelle feil eller mangler videre.

Når du lager en tidsplan, er det en fordel å etablere en fast rutine:

  • Ha eksamenstidspunktet som sluttpunkt i tidsplanen.
  • Etabler et fast mønster. Da vet du når du skal studere og når du har fri, jobb eller annet.
  • Fastsett tidsfrister. Slik lager du en avtale med deg selv – overhold avtalen! Det føles som en belønning å kunne hake av det du har gjort på tidsplanen.
  • Tilpass planen etter egen hverdag. Når passer det best for deg å sette av tid?
  • Bruk studieenhetene som utgangspunkt for tidsplanen. Alle våre studier og kurs er lagt opp slik at du skal begynne med det første først. Arbeid fra toppen og nedover i nettskolen.
  • Husk å sette av tid til repetisjon den siste perioden. 

Ha fokus på hva du skal lære, IKKE antall sider du har lest. Du finner kompetansemål/læringsmål

i det innledende avsnittet for faget eller studiet ditt, og i de fleste av bøkene. Det kan være lurt å skrive dem ned og ha fokus på målene når du arbeider med lærestoffet.

Bruk en kveld på å legge det puslespillet som en tidsplan er - det vil gi resultater til eksamen.

Lykke til!

Hilsen fra studieveileder, Liven