For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


- Jeg føler meg godt forberedt på det som venter ute i jobb

- Jeg føler meg godt forberedt på det som venter ute i jobb

Lenddite har snart fullført fagskoleutdanningen, Regnskapskonsulent. Ved siden av skolen, jobber hun deltid som administrasjonskonsulent. Vi har snakket med henne for å finne ut hvorfor hun valgte denne utdanningen, og hva hun synes om den.

Hvordan kombinerer du studiene med jobb og familieliv?

- På dagtid er jeg på skolen, der vi har forelesninger og regnskapsrelaterte oppgaver. Ved siden av skolen, har jeg en 70% stilling som administrasjonskonsulent. Jeg har mange arbeidsoppgaver som ligner de vi lærer om på skolen - noe som gir en fin helhet. Utenom jobb og studier, bruker jeg tiden min på mann og barn. Vi er ofte på tur i marka rundt i Oslo, og når jeg har litt tid for meg selv, setter jeg meg gjerne ned med en god bok.

Hvorfor valgte du denne fagskoleutdanningen?

- Jeg har utdanning fra Iliria College, International Business fra hjemlandet mitt, Kosovo. Der har jeg fullført 120 av 180 studiepoeng. Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg ønsker å lære norske regler og systemer innen fagområdet mitt. Dette gir meg mulighet til å bruke bakgrunnen min gjennom å formalisere kompetansen min her i Norge.

Hvordan opplever du undervisningen og miljøet i klassen?

Dette studiet har gitt meg mye ny faglig kunnskap - både teoretisk og praktisk. Klassemiljøet er veldig positivt. Vi samarbeider godt med hverandre, og har tett oppfølging fra lærerne. Det beste av alt, er at vi hjelper og støtter hverandre ved å være på skolen etter skoletid. Da får vi tid til å jobbe med oppgavene - noe vi synes er veldig spennende. 

Hvordan forbereder studiet deg på arbeidslivet?

Studiet er tett knyttet til arbeidslivet, og forbereder meg godt. Jeg blir bevisst på hva jeg har å bidra med, og jeg føler meg trygg på kompetansen min.

Hvordan har det vært å være utplassert på et regnskapskontor og jobbe som regnskapskonsulent?

Perioden jeg var utplassert, var veldig lærerik, og jeg er veldig fornøyd med arbeidsplassen og veiledningen jeg fikk. Arbeidsoppgavene bestod blant annet av oppretting av nye kunder, fakturering, kreditering, kontering og utligning av poster på kundereskontro. I tillegg til det, har jeg fått opplæring i et nytt regnskapssystem, og har hatt mye kommunikasjon med kunder.

Hva vil du si til andre som vurdere denne utdanningen?

- Til andre som vurderer å studere regnskapskonsulent, vil jeg si at studiet er ganske krevende, men relativt kort. Utdanningen tilrettelagt, slik at du blir godt forberedt på forskjellige utfordringer du møter ute i jobb.  

Vi ønsker Lenddite masse lykke til videre!