For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Katrine tar videregående via nettstudier

Katrine tar videregående via nettstudier

Katrine har vært nettstudent hos oss i snart 3 år. Hun begynte på Helse- og oppvekstfag Vg1, og har fortsatt på Vg2 og Vg3. Nå studerer hun Tannhelsesekretær Vg3.

Katrine har fullført Helse- og oppvekstfag Vg1 og Helseservicefag Vg2 hos oss, og ser for seg å være ferdig med Vg3 Tannhelsesekretær til høsten. I løpet av studietiden hos oss, har hun blitt mamma, og i tillegg jobber hun på et tannlegekontor ved siden av studiene. Derfor har hun brukt litt tid på å gjennomføre utdanningen.

Drømmejobben

Da hun startet på studiene, hadde Katrine planer om å bli helsesekretær, men da hun fikk praksisjobb på et tannlegekontor, forandret planen seg. - Jeg fant ut at det var veldig spennende å jobbe som tannhelsesekretær, og bestemte meg for å velge dette istedenfor. Jeg trives godt med å jobbe innen helse og omsorg, og med mennesker, forteller hun. Arbeidet er veldig varierende, og det liker Katrine godt. Hun har en variert arbeidsdag der hun gjør mye forskjellig. – Noe av det jeg gjør er å «styre» timebøkene til tannleger og tannpleiere, assistere tannlegen ved ulike tannbehandlinger, ta røntgen, eller bestille nye varer til klinikken. Det er veldig mye å sette seg inn i, men jeg liker at det er så variert og spennende!

Katrine trives godt på jobb. - Drømmen er å få 100% fast stilling på det tannlegekontoret jeg jobber nå. Jeg trives med de jeg jobber sammen med, og jobben er i nærheten av der jeg bor, så det er deilig å ikke ha så lang vei til jobb, forteller hun.

Fordelen med å være nettstudent

Det å ha vært nettstudent i snart 3 år, har gjort at Katrine har blitt en rutinert nettstudent. - Fordelene med å være nettstudent, er at du kan lese og studere akkurat når det passer deg - om det så skulle være midt på natta. Du kan sitte og lese hvor du vil, og dersom du har spørsmål, svarer studielederen din deg raskt og enkelt på melding via nettskolen, forteller hun.

Som erfaren nettstudent har hun noen råd til andre studenter:

- Sett deg et mål for læringen, slik at du har litt kontroll på hvor mye du bør lese og studere til enhver tid. Ikke vent til siste liten med innleveringer, slik at det blir stress. Studiene skal være både kjekt og lærerikt!

Utdanning i koronatider

Vi er inne i en vanskelig tid på grunn av koronaviruset. Katrine mener dette er et godt tidspunkt for å begynne på utdanning. - Nettstudier passer perfekt for de som ønsker utdanning nå. Du sitter hjemme og studerer, og kan ta det kurset eller den utdanningen du ønsker uten problem. Selv om vi er i en vanskelig tid, kan dere fortsatt prøve å kose dere med nettstudiene hjemme. Ta med deg noe frukt eller annet snacks og sett deg ut i sola og les. Nettstudier er både interessant, kjekt og lærerikt!

Vil du bli tannhelsesekretær?

For å bli tannhelsesekretær, må du ha fullført Helse- og oppvekstfag Vg1 og Helseservice Vg2, før du kan begynne på Tannhelsesekretær Vg3. Dette gir deg de teoretiske kvalifikasjonene du trenger. I tillegg anbefales det at du har praksis fra f.eks. offentlig- eller privat tannklinikk, spesialklinikker eller kjevekirurgiske avdelinger ved sykehus.

Om du har annen helsefaglig bakgrunn, kan deler av løpet erstattes. Ta kontakt med Opplæringskontoret i ditt fylke for å se hvilke fag du trenger.

Katrine forteller at det siste året er intensivt. - Det siste året er en del vanskeligere enn de to første, men også utrolig spennende! Det er her jeg virkelig får satt meg inn i hvordan det er å jobbe som tannhelsesekretær, og vi lærer mye mer om tenner og tannbehandling etc. Høres dette spennende ut, ikke nøl med å ta utdanningen via NKI! I tillegg kan det være lurt å skaffe jobb på et tannlegekontor ved siden av studiene. Da kan du blande teori og praksis og dermed forstå mer av hvordan det henger sammen, avslutter hun.

Vi ønsker Katrine lykke til videre med studiene og i jobben!