For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


- Jeg kombinerer nettstudiene med jobb og småbarnsliv

- Jeg kombinerer nettstudiene med jobb og småbarnsliv

Vi har snakket med Katrine, som tar Tannhelsesekretær Vg3, via nettstudier.

Katrine bor sammen med sønnen på 2,5 år, og jobber 40% på et tannlegekontor ved siden av studiene. Hun stortrives med jobben, og planen er å være ferdig utdannet tannhelsesekretær i desember. Vi har tidligere snakket med henne om hvordan det er å ta videregående via nettstudier. I dette blogginnlegget forteller hun hvordan hun klarer å kombinere studiene med jobb og familieliv.

Hva er den største utfordringen med å ta studier ved siden av jobb og familieliv?

- Den største utfordringen, er å planlegge dagene slik at jeg får gjort det jeg skal - når jeg skal. For eksempel får jeg ikke studert på dagtid de dagene jeg må jobbe, og da må jeg ta dette igjen på kvelden når sønnen min har lagt seg, eller i helgene dersom jeg får barnevakt noen timer. Men de fleste dagene får jeg studert mens sønnen min er i barnehagen, og da kan jeg slappe av på kveldene. 

Hvordan klarer du å kombinere småbarnslivet med jobb og studier?

- Det som gjør at jeg lykkes, er at jeg planlegger dagene. Jeg vet at så snart jeg har hentet i barnehagen, blir jeg opptatt med andre dagligdagse gjøremål, og ikke minst opptatt med å leke med- og gi sønnen min oppmerksomhet helt frem til han har lagt seg for kvelden. Derfor vet jeg at jeg må bruke tiden jeg har til lesing godt, når jeg først er alene og har tid. 

Har du noen råd til andre som ønsker å kombinere jobb og familieliv med studier?

- Til dere vil studere ved siden av jobb og familieliv så vil jeg bare si at dere klarer det hvis dere vil. Sett deg et mål for utdanningen, og planlegg dagene. Så lenge du er motivert og strukturert, klarer du det meste. Alle de som har barn, vet at gode rutiner er viktig, og med gode rutiner klarer du å finne tid til både jobb, barn og studier.

Vi ønsker Katrine lykke til videre med studiene!