For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Rett i jobb etter fullført utdanning

Rett i jobb etter fullført utdanning

Synnøve har gått Medisinsk sekretær, en utdanning som går over ett semester. Vi snakket med henne på siste skoledag. Da var hun klar til å starte i ny jobb på et tannlegekontor.

Jeg søkte jobb i jula, og fikk jobben i januar. Jeg var heldig, og hadde en bekjent som jobber der, som kunne anbefale meg. Jeg fikk jobb på et tannlegekontor og det blir veldig spennende.

Studentene får tilbud om å gå på jobbsøkerkurs på skolen. Selv om Synnøve ikke hadde anledning til å delta, forteller hun at det var mange i klassen som deltok. Her fikk de hjelp til å skrive CV og søknad og fikk gode tips til jobbsøkerprosessen.

Barn og studier

Synnøve er gift, og har barn. I tillegg tar et husprosjekt mye av tiden hennes. Sønnen begynte i barnehagen da hun begynte på studiene i høst.

-  Det fungerer veldig bra å være småbarnsmamma og studere. De er fleksible på skolen, og er forståelsesfulle og tar hensyn, sier hun.

Drømmejobben

Drømmer endrer seg, og for Synnøve var drømmen én gang å bli ambulansearbeider:

Jeg har alltid vært interessert i helse. Jeg hadde egentlig tenkt å bli ambulansearbeider, men jeg har en skulderskade som gjør at jeg ikke kan løfte tungt, og den kommer til å være der resten av livet. Derfor måtte jeg finne et nytt drømmeyrke. Jeg er interessert i variert arbeid, og glad i kontakt med mennesker- det å vise omsorg. Derfor drømte jeg fortsatt om en jobb innen helsesektoren.

Etter 2 år på kontor - med lang reisevei, bestemte Synnøve seg for å se på mulighetene hun hadde. Hun søkte på nettet og fant utdanningen, Medisinsk sekretær

Det så nesten ut til å være for godt for å være sant. Det er kort studietid og man kan jobbe som medisinsk sekretær etter bare ett semester. Jeg hørte litt rundt, og snakket med studenter som har gått her tidligere. De var veldig fornøyde, og hadde fått jobb med én gang, forteller Synnøve.

Nå kan hun fortelle at drømmejobben er å jobbe på tannlegekontor og ta imot pasienter og assistere tannlegen, og hun er veldig spent på å starte.

Det beste med utdanningen

Synnøve forteller ivrig om utdanningen. Hun er kjempefornøyd med hvordan studiene er lagt opp, og hvordan lærerne formidler:

Lærerne er kjempeflinke, og de kan faget. Jeg likte spesielt anatomi. Det var kjempebra. Alle fagene var spennende, men anatomien var veldig lærerik for meg. Lab er også kjempespennende, og skiftestue vil jeg også anbefale. Da lærer vi å sette sprøyter og sårskift. Man lærer masse på kort tid!

Ikke la deg skremme av at utdanningen er kort

Synnøve synes det er viktig å formidle at en kort utdanning også kan gi deg jobb, og hun ønsker å si dette til andre som vurderer utdanningen:

Det er en veldig bra utdanning. Ikke la deg skremme av at den er kort. Du lærer masse, og jeg har lært mye mer nå på dette halvåret enn jeg gjorde på hele videregående! Lærerne er kjempeflinke, og det var lett å få seg jobb her i Oslo. Man kan søke på alle stillinger innenfor helsevesen, som på legekontor, sykehus, helsestasjon osv. Og man trenger ikke en helsefaglig bakgrunn fra før av.

Vi ønsker Synnøve lykke til videre med ny jobb!