For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Det er svært tilfredsstillende å være vitne til at studentene mestrer nye ting og utvikler seg

Det er svært tilfredsstillende å være vitne til at studentene mestrer nye ting og utvikler seg

Vi har snakket med lærer på Medisinsk sekretær, Ilgar. Hun forteller oss litt om bakgrunnen sin og om utdanningen.

Hva er bakgrunnen din, og hvorfor jobber du som lærer på Medisinsk sekretær?

Jeg er opprinnelig utdannet tannlege. For en del år tilbake, søkte skolen etter en faglærer til å undervise. Ved siden av den kliniske tannlegejobben, tok jeg på meg denne oppgaven og stortrivdes. Etter noen år valgte jeg å følge hjertet og gjøre det jeg brenner for - nemlig å undervise og hjelpe studenter ut i en meningsfull jobb. Slik begynte jeg som fast lærer hos NKI, på utdanningen, Medisinsk sekretær.

Hva er det beste med å undervise?

Vi har flotte kunnskapssultne studenter som tilegner seg store mengder teoretisk og praktisk kunnskap på relativt kort tid. Det er svært tilfredsstillende å være vitne til at studentene mestrer nye ting og utvikler seg. Dessuten elsker jeg å undervise!

Hva lærer studentene som går på Medisinsk sekretær?

Studentene lærer alt fra kroppens anatomi, fysiologi og sykdommer, til helseadministrasjon, psykologi og medisinsk terminologi. Den kliniske delen består av laboratoriearbeid og eventuelt skiftestuearbeid. 
 

Hvordan forberedes studentene til arbeidslivet?

I tillegg til praktisk undervisning, sørger vi for å inkludere praktiske eksempler i den teoretiske undervisningen. Vi arrangerer også jobbsøkerkurs for studentene. Her får de gode tips til hvordan de skriver CV og søknader og gode råd til jobbsøkerprosessen.
 

Hva slags jobber kan man søke på med denne utdanningen?

Våre studenter får jobb innenfor et bredt område i helsevesenet. Dette inkluderer blant annet alt fra sykehus, legevakt, fastlegekontor, sykehjem og DPS til tannklinikk. 

Har du noen råd til studenter som vurderer denne utdanningen?

Hvis du liker å jobbe med mennesker, er interessert i helse, ønsker å tilegne deg mye kunnskap, samt å utvikle deg, kan dette være utdanningen for deg. I tillegg har vi er godt miljø og studenter som er svært fornøyde med både utdanningen og lærerne.