For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Helsefremmende arbeid Vg3 HSE3001 (LK06)

Utdanningsnivå:
Yrkesfag på videregående skole
Pris:
kr 16 000,-
Studietid:
12 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
13
Studietimer:
371

Programfaget er et av de obligatoriske emnene i Helsesekretær Vg3, men kan også kjøpes separat. Kurset fokuserer på sammenhenger mellom kosthold, fysisk aktivitet, tobakk og helse. Videre handler det om symptomer, ulike sykdommer og lidelser og de vanligste medikamentene. 

I tillegg tar vi opp psykisk og fysisk helse hos mennesket, hygiene, førstehjelp og helse, miljø og sikkerhet (HMS). Det er med andre ord et kurs som dekker et omfattende og helsefremmende område.

Faget tar for seg følgende emner: 

  • Sammenhenger mellom kosthold, fysisk aktivitet, røykfrihet og livsstilssykdommer, psykiske lidelser, infeksjon og smerte.
  • Kjennetegn på god allmenntilstand, registrering av avvik og iverksetting av tiltak.
  • Svangerskap og vanlige plager og komplikasjoner i svangerskapet.
  • Barnesykdommer
  • Smerte, livsstilssykdommer, kroniske sykdommer, psykiske lidelser, infeksjoner og smerter.
  • Mye brukte legemidler og konsekvenser ved bruk.
  • Forebyggende tiltak knyttet til epidemier og pandemier.
  • Helse, miljø, service og trivsel (HMS).
  • Førstehjelp og hygienetiltak.

Du kan begynne studiet når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen. De fleste kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene.  

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Relaterte studier

Yrkesrettet utdanning og kurs

Innføring i digital markedsføring

Yrkesfag på videregående skole

Tannhelsesekretær Vg3

Yrkesfag på videregående skole

Helseservicefag Vg2, programfag