Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Fagskole

Interiør

På NKI i Trondheim, tilbyr vi fagskoleutdanningen, Interiør. Her lærer du om interiør i private og offentlige rom. Utdanningen gir deg teoretisk og praktisk kunnskap som gir grunnlag for å gå rett ut i jobb etter fullført utdanning. Du får kunnskap om stilhistorie, målgrupper, trender, konseptutvikling og interiør.

Studiepoeng

60

Studietid

12 mnd

Lånekasse­godkjent

Fagskole

Interiør

Kr 117 800,-

Beskrivelse

Neste oppstart på denne utdanningen er høsten 2021

Våre faglærere har tett kontakt med deg under hele utdanningen, og veiledning med fokus på faglig og kreativ utvikling vektlegges gjennom hele utdanningen. Vi har fokus på at du skal utvikle deg som individ og at du skal utvikle dine samarbeidsegenskaper. Summen av dette er det som skaper gode resultater. Vi har tett kontakt med næringslivet, og som en del av utdanningens andre semester skal du gjennomføre en to ukers praksisperiode i en relevant bedrift.

I Oslo, tilbys denne utdanningen gjennom vår søsterskole, SoFI – School of Fashion Industry.

Vil du helle studere interiør via nettstudier? Da er kanskje studiet, Interiørdesigner, noe for deg? Dette studiet har fleksibel oppstart. Det betyr at om du søker i dag, kan du komme i gang allerede i morgen.

Gjennomføring:
  • Stedbasert: denne utdanningen har fast oppstart og tilbys kun i Trondheim - neste studiestart høst 2021

Emner

Overordnet

I utdanningen går teori og praksis hånd i hånd. I 1. semester lærer du samarbeids- og kommunikasjonsteknikker innenfor emnet Interiørdesign. 2. semester er viet studier der du skal lete etter behov for- og resultater av interiørbaserte virkemidler hos forskjellige målgrupper. Utdanningen går over et intensivt studieår og baserer seg på et aktivt samarbeid mellom deg som student og skolens lærere.

Teknikker

Ulike teknikker er en del av basiskunnskapene du lærer på interiørlinjen.

Kreative teknikker gir deg kunnskap om teknikker som trigger og yngler kreative ideer.

Teambuilding skal lære deg hvordan du samarbeider med andre kreative mennesker i en gruppe.

Frihåndstegning gir deg innsikt i enkle teknikker som gir forklarende tegnetekniske resultater for presentasjon til kunde.

Form og komposisjon gir deg innføring i grunnleggende begreper for styling og interiørteknikker.

Fargelære favner om læren om fargepsykologi, NCS-systemet og fargesetting som virkemiddel i interiørdesign.

Digitale verktøy anvendes som tekniske hjelpemidler for å gjøre deg i stand til å lage gode forklaringer og presentasjoner på løsninger innen faget interiørdesign.

Presentasjon omfatter mappeinnleveringer og muntlige fremføringer av dine arbeider.

Mennesker og samfunn

Mennesker og samfunn gir deg kunnskap om samfunnet; om menneskenes historie, om nåtiden og om fremtiden. Dette er viktig kunnskap for å kunne arbeide strategisk innenfor faget interiørdesign.

Stilhistorie gir innsikt i hvordan mennesker levde og bodde tidligere. Denne kunnskapen benyttes for å forstå nåtid og fremtid og også for å kunne lage scenografiske etterligninger.

Målgruppeanalyse er et viktig redskap for å kunne tilrettelegge for ulike menneskers ønsker, drømmer og behov.

Trend forecasting er verktøy for å finne tendenser for endringer i samfunnet som igjen påvirker forbrukere.

Interiør

Undersøkelser eller studier av menneskers ønsker og behov gir innsikt i form og funksjon innenfor interiørdesign i nåtid og fremtid.

Romdisponering handler om bevissthet om det fysiske roms virkning på mennesker, og hvordan du kan skape funksjonelle løsninger tilpasset rommets form og brukere.

Materiallære viser hvilke materialer som kan brukes i utvikling av interiørkonsepter i private og offentlige rom.

Belysning lærer deg hvordan lyset er en betydelig påvirkningsfaktor i romlige arenaer der mennesker skal være, se og bevege seg.

Konseptutvikling

Konseptutvikling gir innblikk i hvordan du kan forbedre eller lage nye konseptuelle løsninger. Det gir designmessige retningslinjer for hvordan du strategisk kan kommunisere med rommet og med brukerne.

Presentasjon gir innsikt i hvordan et rom blir presentert og hvordan det samsvarer med det gitte konseptet til et offentlig rom eller identiteten til rommets brukere.

Styling gir deg forståelse og øvelser i hvordan du praktisk styler et komnmersielt rom, som for eksempel i et møbelvarehus.

Fotostyling gir et innblikk i teknikker for plassering av interiørprodukter som skal fotograferes til magasiner, nettsider eller i kommersiell regi.

Entreprenørskap gir innsikt i drift av kommersielle bedrifter, hvordan du kan starte eget firma og hva som skal til for å skape en merkevare.

Event/utstilling

Hver vår har skolen en utstilling/event hvor næringslivet og andre interesserte blir invitert. Utstillingen/eventet utformes av studentene og har studentenes arbeider i fokus. Her bygger du din egen merkevareidentitet gjennom presentasjonen av utstillingen og dine egne arbei

Mer informasjon

Studiestart

Oppstart høst 2021 i Trondheim

TO SEMESTRE PÅ DAGTID (ett skoleår)

Læringsutbytte

Vårt mål er å gi deg en praktisk og direkte yrkesrelevant utdanning som gjør deg attraktiv for arbeidsslivet. Det gjøres gjennom den tverrfaglige og brede kompetansen du skal tilegne deg gjennom utdanningen i kombinasjon med annen erfaring, interesser og personlige egenskaper.

Vi har som mål å utvikle din evne til å tro på egne erfaringer og vurderinger, slik at du utfordres til å utvikle deg til en selvstendig medarbeider som evner å jobbe godt både individuelt og i team. Utdanningen fokuserer på at du skal ha trygghet i etiske, personlige og mellommenneskelige ferdigheter i et fagområde i stadig endring.

Utdanningens fagsammensetning gjør deg i stand til å administrere arbeidsoppgaver innenfor interiørdesign, jobbe mot samarbeidspartnere og underleverandører på en sikker måte, bruke og nyttiggjøre tekniske verktøy og jobbe i eller lede prosjekter.

Etter endt utdanning skal du være rustet til å ta kloke og riktige valg i yrkessammenheng og på en god måte bidra i de respektive fagfelt og på fagområdet generelt. Utdanningen Interiør er rettet mot deg som ønsker å arbeide med, eller som allerede arbeider med, oppgaver innenfor interiørdesign til privat eller offentlig sektor.

Karrieremuligheter

Etter fullført utdanning kan du jobbe som interiørkonsulent, interiørstylist, interiørdesigner eller boligstylist, alternativt med innredning i en kjede som f.eks. IKEA. Du kan jobbe hos leverandører av kjøkken, baderom, kontormøbler, frisørmøbler og hus leverandører eller i et byggefirma eller innenfor styling av boliger for salg. Du har som du ser mange muligheter.

Skolen har et samarbeidet med Interiør Arkitekt Foreningen og som ferdigutdannet kan du søke om medlemskap i foreningen.  Som medlem kan du ta tittelen Interiørarkitekt MIAF

Interessen for interiør og design vokser stadig, og bransjen har behov for ansatte med fagkunnskap om innredning, trender, farger og tekstiler.

Pris

  • Pris per semester: 58.000,- to semestre (1 år)
  • Registreringsavgift 1.800,-
  • Totalt 117.800,-
  • Eksamensavgift er inkludert
  • Office 365 er inkludert
  • Lærebøker kommer i tillegg

Godkjent for lån og stipend i lånekassen.

Opptakskrav

Last ned opptakskrav her

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring må i tillegg dokumentere kunnskaper og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med resultat B1 på muntlig og skriftlig del.

Eksamen

Ved bestått eksamen i alle fag, inklusive obligatoriske innleveringer, utstedes vitnemål.

All informasjon om eksamen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk