Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Søk i dag, start i morgen

Påbygging til studiekompetanse

Påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt Vg1 og Vg2 yrkesfag

Dette studiet passer for deg som har påbegynt yrkesutdanning, og som ønsker generell studiekompetanse. Med Vg3 påbygging, kan du bygge på den utdanningen du har, slik at du oppnår generell studiekompetanse, og dermed blir kvalifisert for høyere utdanning ved høyskole og universitet.

Innsendinger

30

Studietid

Lånekasse­godkjent

Påbygging til studiekompetanse

Påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt Vg1 og Vg2 yrkesfag

Kr 31 300,-

Ekskl. Bøker.

Beskrivelse

Generell studiekompetanse åpner dørene for å ta høyere utdanning. Velg dette studiet dersom du har fullført, og bestått Vg1 og Vg2 innen yrkesfaglig retning. 

Ønsker du kun å ta opp enkeltfag? Klikk på faget du trenger, og bestill ett fag av gangen. NB! Sjekk med din lokale videregående skole hvilke fag du trenger for å få godkjent studiekompetanse.

Har du ingen yrkesfaglig utdanning fra før, og ønsker generell studiekompetanse? Se Generell studiekompetanse. 

Mer info om videregående skole finner du på www.vilbli.no.

 

Obligatoriske emner

Norsk Vg3, Påbygging til generell studiekompetanse Kan kjøpes separat

Kurset Norsk påbygging, passer for deg som ønsker norskkunnskaper på Vg2- og Vg3-nivå i videregående skole. Kurset er en påbygging til Vg1 og Vg2 i yrkesfaglige utdanningsprogrammer. Bestått eksamen i faget inngår i kravene for å oppnå generell studiekompetanse.

Kurset dekker kravene til muntlig og skriftlig eksamen, og gir i tillegg skrivetrening på bokmål og nynorsk.

Historie Vg3 påbygging Kan kjøpes separat

Kurset passer for alle som ønsker å gå opp som privatist til påbyggingseksamen i historie i videregående skole. Kurset er utviklet i samsvar med læreplanene i Vg3 Påbygging i Kunnskapsløftet, og inngår i kravene for å oppnå generell studiekompetanse.

Matematikk 2P-Y Vg3 påbygging Kan kjøpes separat

Dette er emnet for deg som ønsker den praktiske varianten av fellesfaget matematikk påbygging til generell studiekompetanse, i Vg3 i yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående opplæring.

Naturfag Vg3 påbygging Kan kjøpes separat
Kroppsøving Vg3 Kan kjøpes separat

Kroppsøving Vg3, er tilrettelagt for alle som ønsker å skaffe seg gode teorikunnskaper i kroppsøving. Kurset inngår i studiet 923 - Vg3 påbygging generell studiekompetanse.

Sosialkunnskap Vg3 programfag Kan kjøpes separat

Sosialkunnskap er ett av fire fag innenfor programområdet Politikk individ og samfunn. Kurset tar for seg de fem hovedområdene i læreplanen for faget.

Mer informasjon

LÆREPLAN

Fagene tar utgangpunkt i disse læreplanene:

Videre studiemuligheter

Generell studiekompetanse bygger grunnmuren for videre utdanning, som igjen gir deg svært mange yrkesmuligheter.

Pris

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Eksamen

Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via www.privatistweb.no

Frister for oppmelding varierer, men er vanligvis 5. -15. januar for eksamen til sommeren og 5. - 15. september for eksamen til jul. Eksakt dato får du ved å kontakte fylkeskommunen. Pris for forbedringsfag varierer fra fylke til fylke.

All informasjon om eksamen.

Informasjon om fagfornyelsen

Høsten 2020 trer fagfornyelsen i kraft, og dette medfører nye læreplaner i alle videregåendefag. Først ut er Vg1, og vi utvikler nå nye kurs etter nye læreplaner for disse fagene. Vg1-kursene lanseres fortløpende utover høsten 2020. Vg2 og Vg3 kommer de påfølgende årene. Inntil nye kurs er på plass, er det ingenting i veien for å kjøpe kurs etter LK06-læreplanen, men du må være klar over følgende:

Vg1-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2021. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2021.

Vg2-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2022. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2022.

Vg3-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2023. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2023.

NB! Avlegger du dine eksamener semesteret før siste mulige semester for eksamensgjennomføring, har du en sikkerhetsmargin og mulighet for konte-eksamen, dersom du skulle være uheldig å stryke til eksamen, eller om noe annet skulle inntreffe.

Les mer om Hva er fagfornyelsen? på Udir sine sider.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk