For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Dette lurer studentene våre på

Dette lurer studentene våre på

Her på NKI har vi mange flinke studierådgivere som står klare til å svare på spørsmål. I dette blogginnlegget har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får.

Hva er opptakskravene?

Våre yrkesrettede kurs, og fag på videregående skole, har ingen opptakskrav.

På fagskoleutdanningene våre, finner du opptakskravene under «opptakskrav» inne på studiesiden. På de fleste fagskolene, kreves enten fullført videregående skole, fagbrev eller realkompetanse.

Når er oppstart?

På de fleksible nettstudiene våre, har vi studiestart hver dag – hele året. Bestiller du kurs og fag på videregående skole, får du tilgang til nettskolen i løpet av 1 – 3 virkedager.

Opptaksbehandlingen for studier med opptakskrav, tar 1 – 3 virkedager. Er du godkjent for opptak, meldes du inn fortløpende, og kan komme i gang med studiene etter få dager.

Studier med fast oppstart, starter i januar og august.

Hvilke bøker trenger jeg, og er de inkludert i prisen?

Pensumlisten finner du under «studiemateriell» på studiesiden. Studieprisen er eksklusiv bøker, så de må kjøpes ved siden av.

Er studietiden heltid eller deltid?

Alle nettstudiene våre er beregnet som deltid, slik at du kan kombinere studiene med full jobb eller andre forpliktelser. Innenfor disse rammene, legger du opp din egen studieplan, og er ikke avhengig av å følge faste tider. På de fleksible nettstudiene våre, kan du også fullføre på kortere tid, eller forlenge studietiden om du vil.

De stedbaserte studiene på dagtid, er heltidsstudier.

Hvilke betalingsalternativer kan jeg velge mellom?

Du kan velge kortbetaling, faktura, avbetaling på 6 eller 12 måneder eller «annen betaler».

Jeg skal få kurset/studiet dekket av noen andre. Hvordan går jeg frem?

Da huker du av for «annen betaler» i bestillingen, og fyller inn kontaktinformasjonen til den som skal stå ansvarlig for bestillingen din. Videre må vedkommende bekrefte dette på en e-post som blir sendt ut fra oss. Når annen betaler har bekreftet opplysningene, vil påmeldingen registreres.

Jeg skal få kurset/studiet dekket av NAV, hvordan går jeg frem?

Da huker du av for «annen betaler» i bestillingen, og setter NAV som betaler. Du får tilgang til kurset/studiet når vi mottar tilsagnsbrevet fra NAV via Altinn.

Hvordan går jeg frem når jeg skal søke støtte hos Lånekassen?

Våre fag på videregående skole og fagskoler er lånekassegodkjent (yrkesrettede kurs er ikke lånekassegodkjent).

Du kan ikke ta forbehold om støtte fra Lånekassen. Vi anbefaler deg derfor å ta direkte kontakt med Lånekassen for å sjekke om du er støtteberettiget.

Lånekassen beregner støtte på bakgrunn av bl.a. antall timer (gjelder fag på videregående skole) eller studiepoeng (gjelder fagskoler), startdato og når du planlegger å avlegge siste eksamen.

Det anbefales å søke hos Lånekassen samtidig som du bestiller studiet hos oss, da Lånekassen vil be om en bekreftelse på at du er registrert student for å behandle søknaden din. Lånekassen har sin behandlingstid (normalt 4 – 8 uker), og vi anbefaler derfor at du velger «avbetaling» som betalingsform, slik at du ikke mottar hele totalbeløpet på én faktura. Angrefrist og forfall på første avdrag er 14 dager fra studiestart, og du må derfor regne med å legge ut for ett avdrag før du mottar svar fra Lånekassen.

Økonomiansvarlig hos oss, vil sende deg en e-post og spørre deg hvilken måned du har oppgitt til Lånekassen at du skal ta eksamen. Du kan fremskynde denne prosessen ved å sende oss en e-post med studentnummer og eksamensmåneden du har oppgitt i søknaden. Denne sendes til okonomi@nki.no. Da vil vår økonomiavdeling ha den informasjonen de trenger for å bekrefte deg som student. Her kan du lese mer om Lånekassefinansiering.

Når er eksamen?

På våre yrkesrettede kurs, er det ingen eksamen- med unntak av Kontormedarbeider.

Når du tar fag på videregående skole, tar du eksamen som privatist. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året (mai/juni & nov/des).

Fagskoleutdanningene har hjemmeeksamen. Eksamen arrangeres i to perioder (nov/des & mai/juni), og på de fleksible nettstudiene, velger du selv når du vil avlegge eksamen i løpet av studietiden.

På studier og nettstudier med fast oppstart, er du automatisk meldt opp til eksamen.

Hvordan er undervisningen?

Når du blir nettstudent hos oss, får du tilgang til nettskolen vår. I nettskolen finner du en komplett oversikt over studiene dine, i tillegg til studieveiledning, øvingsoppgaver, innsendingsoppgaver, annen litteratur, navn på læreren din og studieleder.

Det som står i nettskolen, er ment å erstatte det en lærer ville sagt i et fysisk klasserom. Når du har sendt inn en oppgave, vil læreren din rette og gi deg veiledende tilbakemeldinger. Både faglærer og studieveileder kan kontaktes underveis.

Alle våre kurs og studier er knyttet til et "klasserom", en møteplass der du kan stille spørsmål, gi svar og diskutere med andre studenter. 

De stedbaserte studiene våre, følger tradisjonell klasseromsundervisning. Her finner du informasjon om stedbaserte studier.

Har du flere spørsmål? Du er hjertelig velkommen til å ringe oss på 67 58 88 00, eller sende oss en e-post til veiledning@nki.no, så hjelper vi deg.

Lykke til med valg av studier!