For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Får fagbrev på arbeidsplassen – et samarbeid med fagforeningen Junit og deres medlemmer i fly- og servicenæringen

Får fagbrev på arbeidsplassen – et samarbeid med fagforeningen Junit og deres medlemmer i fly- og servicenæringen

I høst startet vi et spennende samarbeid med Junit – en fagforening som organiserer arbeidstakere innen fly- og servicenæringen. Junit har et ønske om å tilby sine medlemmer med lang fartstid innen yrkeslivet, muligheten til å formalisere kompetanse sin ved å oppnå fagbrev innen salg, kontor- og administrasjon, logistikk og reiseliv, og vi er så heldige å få lov til å være med på denne reisen.

Veien til fagbrev

For at disse studentene skal kunne gjennomføre dette, er de avhengig av å kunne studere ved siden av jobb og fritid - så fleksibelt som mulig. Vi har ansvaret for det pedagogiske innholdet som ligger tilgjengelig for studentene i nettskolen, og disse kursene er lagt opp fleksibelt - med mulighet for gjennomføring i et individuelt tempo. I tillegg til å levere det faglige innholdet, var det ønskelig med to samlinger: Én oppstartssamling og én eksamenssamling.

I slutten av september gikk pilotprosjektet av stabelen og oppstartssamlingen for studentene fant sted hos SAS sin Tekniske Base på Gardermoen. Studentene som møtte opp kom fra Travel Retail Norway (TRN) og Widerøe Ground Handling (WGH) – og kom tilreisende fra Mo i Rana, Trondheim, Bergen, Haugesund, Stavanger og Oslo. Her hadde vi en hyggelig sammenkomst, hvor vi gikk igjennom nettskolen, innhold i kursene, studieteknikk og eksamenstips. På vårparten skal vi samles igjen for en eksamenssamling, før den tverrfaglige eksamenen skal avlegges.

Teorien kan knyttes til uvurderlig kompetanse

Det at de ansatte nå går inn for å heve kompetansen sin, har mange fordeler. De får et faglig løft, og får formalisert kunnskapen sin, mulighet for videre utdanning og en velfortjent lønnsøkning. Dette kan for mange virke enkelt, men for de som har vært flere år i yrkeslivet, og har et vagt minne av hvordan det var å sitte på skolebenken, kan det være utforende å skulle sette seg ned med læreplaner, kompetansemål, lærebøker, refleksjoner og innsendingsoppgaver på nett.

Det som imidlertid er sikkert, er at disse praksiskandidatene sitter på uendelig mye erfaring og kompetanse fra yrkeslivet, noe som vil gi dem unike knagger å henge teorien på - et stort fortrinn i arbeidet med fagene. Dette kommer til å gå bra!

Hvem kan bli praksiskandidat?

For å kunne ta fagbrev som praksiskandidat, må du kunne vise til minimum 5 års arbeidserfaring i et relevant yrke. Det er opplæringskontoret i fylket som godkjenner praksis. Eksamen administreres av fylket, og studenten melder seg opp til en tverrfaglig skriftlig eksamen hvor alle programfagene inngår som pensum. Når praksis er godkjent, og den tverrfaglige eksamenen er bestått, kan studenten melde seg opp til fagprøven. Les mer om praksiskandidatordningen på våre nettsider. 

Vi i NKI heier praksiskandidatene hos Junit frem til fagbrev! Lykke til