For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Praksiskandidat – den smarte veien til fagbrev

Praksiskandidat – den smarte veien til fagbrev

Har du lang yrkeserfaring, men mangler fagbrev? Da er praksiskandidatordningen perfekt for deg!

Fagbrevet er bare ett kurs og én teorieksamen unna
Et fagbrev er en attest med lange tradisjoner, og det viser at du er en håndverker eller fagarbeider som kan yrket ditt. Fagbrevet er en ettertraktet dokumentasjon på at du har en verdifull kompetanse og erfaring. Flere arbeidsplasser krever fagbrev ved fast ansettelse, og fagbrev kan også sikre deg høyere lønn.

Visste du at du kan ta fagbrev uten å gå Vg1 og Vg2? Med lang yrkeserfaring kvalifiserer du til å bli praksiskandidat. Denne ordningen har mange fordeler for deg som allerede kjenner faget godt. Det betyr at det bare er ett kurs og én teorieksamen som står mellom deg og fagprøven. Det betyr at det bare er ett kurs, én teorieksamen innenfor faget du kjenner så godt, og én praktisk fagprøve som står mellom deg mellom deg og fagbrevet!

Praksiskandidat via nettstudier
Praksiskandidatordningen hos oss tilbys via nettstudier. Det betyr at du kan komme i gang med teoridelen allerede i morgen.

For å bli praksiskandidat, må du ha jobbet minimum fem år i et yrke. Da kan du komme rett inn på praksiskandidatkurset. Praksiskandidatstudiet tilsvarer omtrent et halvt år på heltid, eller et helt år på deltid. Når du har bestått teorieksamen for praksiskandidater, og fått godkjent dine fem år med yrkeserfaring av Fagopplæringskontoret i fylket der du bor, kan du melde deg opp til den praktiske fagprøven.

Safi angrer ikke et sekund på at han valgte å ta fagbrev
Safi Sabawoon (33), har jobbet med logistikk og transport siden 2015. Han hadde ikke utdanning innen logistikkfaget fra før, men falt virkelig for yrket. Nå har han bygget seg opp lang yrkeserfaring – uten fagbrev.

safi_size-large.jpg

– Jeg tar fagbrev i logistikkfaget, slik at jeg får flere muligheter i arbeidslivet, forklarer Safi. Selv om han tar fagbrev, har han fortsatt planer om å jobbe som logistikkmedarbeider etter endt utdanning.

– Jeg trives veldig godt i denne bransjen, men ser at et fagbrev gjør at mulighetene på jobbmarkedet øker. I tillegg, gir fagbrevet flere muligheter om jeg ønsker å bytte jobb senere i karrieren, sier han.

Safi, studerer til teorieksamen for praksiskandidater via nettstudier hos oss. Han forteller om lærere som svarer raskt, og som er gode motivatorer. Valget falt på oss, etter anbefaling fra en venn – og han angrer ikke et sekund. I september kan han stå stolt med fagbrevet i hånda. 

Våre praksiskandidatstudier
Vi tilbyr praksiskandidatordningen innen mange fagområder. Her ser du noen av dem:

Helsearbeiderfaget
Dette kurset passer for deg som har lang yrkespraksis innen helsefagarbeid, og som ønsker å formalisere denne kompetansen ved å ta fagbrev som helsefagarbeider. Du får tilgang til alle programfagene på Helsearbeiderfag Vg2 - disse gir et grunnlag for teorieksamen som praksiskandidat. Les mer om Helsearbeiderfaget her.

Kontor- og administrasjonsfaget
Dette er et eksamensforberedende kurs for deg som har lang yrkespraksis innen kontor- og administrasjon, og som ønsker å formalisere denne kompetansen ved å ta fagbrev som kontor- og administrasjonsmedarbeider. 

Barne- og ungdomsarbeider
Dette kurset passer for deg som har lang yrkespraksis innen barne- og ungdomsarbeiderfag, og som ønsker å formalisere denne kompetansen ved å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. Du får tilgang til alle programfagene på Barne- og ungdomsarbeiderfaget Vg2 - disse gir et grunnlag for teorieksamen som praksiskandidat. Les mer om barne- og ungdomsarbeiderfaget her.

Her finner du alle fagene der vi tilbyr praksiskandidatordningen.

Våre nettstudier har studiestart hver dag

Tenker du også på å ta fagbrev, men mangler videregående utdanning? Vi har studiestart hver dag, hele året. Om du kommer i gang i dag, kan det kanskje bli deg som stolt står der med et fagbrev i hånden om ikke så lenge.

Med våre fleksible nettstudier, kan du studere hvor du vil, når du vil – i ditt eget tempo.

Lykke til!