For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Praksiskandidat – den smarte veien til fagbrev

Har du lang yrkeserfaring, men mangler fagbrev? Da er praksiskandidatordningen perfekt for deg!

Fagbrevet er bare ett kurs og én teorieksamen unna

Et fagbrev, er en attest med lange tradisjoner, og det viser at du er en håndverker eller fagarbeider som kan yrket ditt. Dette er en ettertraktet dokumentasjon på at du har en utdanning og kan et fag.

Har du lang yrkeserfaring, kan du ta fagbrev som praksiskandidat. Denne ordningen har mange fordeler for deg med lang yrkespraksis, og fordi du allerede har jobbet en stund, slipper du fellesfagene. Det betyr at det bare er ett kurs, én teorieksamen innenfor faget du kjenner så godt, og én praktisk fagprøve som står mellom deg mellom deg og fagbrevet!

Praksiskandidat via nettstudier

Praksiskandidatordningen hos oss tilbys via nettstudier. Det betyr at du kan komme i gang med teoridelen allerede i morgen.

For å bli praksiskandidat, må du ha jobbet minimum fem år i et yrke. Da kan du komme rett inn på praksiskandidatkurset. Praksiskandidatstudiet tilsvarer omtrent et halvt år på heltid, eller et helt år på deltid. Når du har bestått den teoretiske delen av fagprøven, og fått godkjent dine fem år med yrkeserfaring av Fagopplæringskontoret i fylket der du bor, kan du melde deg opp til den praktiske fagprøven.

Safi angrer ikke et sekund på at han valgte å ta fagbrev

Safi Sabawoon (33), har jobbet med logistikk og transport siden 2015. Han hadde ikke utdanning innen logistikkfaget fra før, men falt virkelig for yrket. Nå har han bygget seg opp lang yrkeserfaring – uten fagbrev.

 

– Jeg tar fagbrev i logistikkfaget, slik at jeg får flere muligheter i arbeidslivet, forklarer Safi. Selv om han tar fagbrev, har han fortsatt planer om å jobbe som logistikkmedarbeider etter endt utdanning.

– Jeg trives veldig godt i denne bransjen, men ser at et fagbrev gjør at mulighetene på jobbmarkedet øker. I tillegg, gir fagbrevet flere muligheter om jeg ønsker å bytte jobb senere i karrieren, sier han.

Safi tar fagbrevet via nettstudier hos oss. Han forteller om lærere som svarer raskt, og som er gode motivatorer. Valget falt på oss, etter anbefaling fra en venn – og han angrer ikke et sekund. I september kan han stå stolt med fagbrevet i hånda. 

Våre praksiskandidatstudier

Vi tilbyr praksiskandidatordningen innen mange fagområder. Her ser du noen av dem:

Salgsfaget

Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev i salgsfaget, og som har lang praksis innen salg. Gjennom denne utdanningen, øker du din kunnskap om kundebehandling, salg og markedsføring av produkter, og du får formalisert kompetansen din innen faget. Les mer om salgsfaget her.

Kontor- og administrasjonsfaget

Dette er utdanningen for deg som ønsker å ta fagbrev som kontor- og administrasjonsmedarbeider, og som har lang praksis innen administrativt arbeid. Det er en allsidig utdanning som åpner døren for mange varierte karrieremuligheter. Les mer om kontor- og administrasjonsfaget her.

Barne- og ungdomsarbeider

Dette er utdanningen for deg som ønsker å jobbe med barn og unge i barnehage, barnepark, skolefritidsordning/aktivitetsskole eller fritidsklubb. Studiet passer for deg som har lang praksis innen arbeid med barn og unge, og som ønsker å ta fagprøven. Les mer om barne- og ungdomsarbeiderfaget her.

Her finner du alle fagene der vi tilbyr praksiskandidatordningen.

Våre nettstudier har studiestart hver dag

Tenker du også på å ta fagbrev? Vi har studiestart hver dag, hele året. Om du kommer i gang i dag, kan det kanskje bli deg som stolt står der med et fagbrev i hånden om ikke så lenge.

Med våre fleksible nettstudier, kan du studere hvor du vil, når du vil – i ditt eget tempo.

Lykke til!