For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Hva er egentlig nettstudier?

Smilende mannlig student i åpent kontorlandskap

Kort sagt er nettstudier studier på nettet. Det vil si at du ikke trenger å møte opp til fysiske forelesninger eller vanlig klasseromsundervisning. De største fordelene med nettstudier er at nettstudiene kan tilpasses din hverdag og at du kan fullføre studiene raskere hvis du ønsker det.

Det blir stadig mer og mer vanlig å studere på nett i stedet for tradisjonelle studier ved campus. Kvaliteten på selve utdanningen er den samme, det er også vitnemålet du sitter igjen med etter endt studie. Som nettstudent lærer du deg dessuten å jobbe effektivt og selvstendig – som er gode egenskaper å ha i alle sammenhenger.

Nettstudier hos oss vil hjelpe deg å nå målene dine, tilpasset situasjonen og hverdagen din, på din egen måte.

Slik fungerer nettstudier hos NKI Nettstudier

Som nettstudent hos oss får du tilgang til et digitalt klasserom, hvor du finner alt du trenger av materiell og oppgaver. Du har også tilgang til meldingsbokser direkte til lærer og studieveileder ved behov. Sannsynligheten er stor for at andre studenter er innlogget i klasserommet samtidig som deg, slik at dere kan diskutere faglige oppgaver og eventuelt hjelpe hverandre hvis dere står fast.

Alle studenter hos oss får også kurs i studieteknikk, hvor du lærer alt fra planlegging, til ulike studieteknikker, viktige begreper og akademisk oppgaveskriving. Du vil også få kurs i eksamensmestring med gode råd om hvordan du forbereder deg på best mulig måte og ikke minst hvordan du gjennomfører eksamen.

Kan alle ta nettstudier?

Ja, i utgangspunktet kan alle ta nettstudier. Det er ingen opptakskrav på kurs eller videregående, men ofte anbefalte forhåndskunnskaper. Alle våre fagskoler og emner har imidlertid opptakskrav. Du finner mer informasjon om anbefalte forhåndskunnskaper og opptakskrav på den enkelte studiesiden her på våre nettsider.

Her kan du lese mer om opptakskrav på de ulike studiene hos NKI Nettstudier.

Fullfør videregående på nett

Hos NKI Nettstudier kan du ta videregående utdanning som privatist, enten du velger generell studiekompetanse eller yrkesfag. Du kan ta enkeltfag eller hele programområder fra videregående opplæring på nettet hos oss. 

Fagskole og enkeltemner med studiepoeng

Du kan også ta fagskoleutdanning hos oss – et fleksibelt studium som tar deg raskt videre i karrieren. I tillegg har du muligheten til å ta enkeltemner, som er enkeltfag fra fagskolene våre. 

Kortere kurs for rask kompetanseheving

Vårt kursutvalg spenner over en rekke fagområder som HR, ledelse, økonomi, bærekraft, jus, administrasjon, helse, livsstil, pedagogikk, bygg, logistikk, interiør, design, service, reiseliv, markedsføring og salg.

Stipend og lån fra Lånekassen

Du kan søke om både stipend og lån fra Lånekassen for å finansiere videregående- eller fagskoleutdanning hos NKI Nettstudier. Trenger du råd om studier og finansiering, kan du snakke med en av våre rådgivere her. Du kan også ta kontakt direkte med Lånekassen på telefon 21 49 60 00 mellom 09 og 15 på hverdager.