For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Nyhet! Ernæring og bærekraftig kosthold

Nyhet! Ernæring og bærekraftig kosthold

I et stadig større landskap av kostholdsinformasjon og meningsutvekslinger fra influensere, medier, aviser, myndigheter og akademikere, er det uoversiktlig å vite hva man egentlig skal forholde seg til.

NKI lanserer derfor et kompetansehevende kurs i Ernæring og bærekraftig kosthold som skal gi deg den nødvendige kompetansen og tryggheten til å foreta en selvstendig og objektiv vurdering av kostholdsrelatert info. 

Vi har vært så heldige å få med oss Tine Sundfør, Klinisk Ernæringsfysiolog (PhD), som kursforfatter. Tine har forsket på overvekt, fedme og hjerte- og karsykdom og har sin doktorgrad fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Tine har et brennende engasjement for jobben sin og har mange års erfaring fra klinisk arbeid på sykehus og medisinske sentre, fra undervisning på høyskole og universitetsnivå og som leder.

Tine er kjent som en av landets fremste kostholdseksperter, og for mange er hun mest kjent som ernæringsekspert fra TV-programmer som God Morgen Norge og Matkontrollen på TV2, Forbrukerinspektørene på NRK og tv-serien ”Tjukkholmen” og for utallige sitater i dags- og ukepresse.

nitafoto 334A7083.jpg
Tine Sundfør, Klinisk Ernæringsfysiolog (PhD), forsker og forfatter

Noe av det morsomste jeg vet er å ha nye studenter som har lyst til å lære mer om faget! I dette kurset kommer du til å lære mye mer om hvordan maten påvirker helsen vår.
- Tine Sundfør

Innhold

Kurset gir deg, først og fremst, en innføring i kroppens daglige energibehov under hvile og aktivitet, men også grunnleggende ernæringskunnskap om de ulike næringsstoffene. Dette inkluderer de energigivende makro-næringsstoffene fett, karbohydrater, proteiner, alkohol og delvis fiber, men også ikke-energigivende mikro-næringsstoffer som vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Videre tar kurset for seg helsedirektoratets kostholdsråd og hvordan disse står seg fra et bærekraftperspektiv. I tillegg vil du lære hva det vil si å følge ulike typer av vegetariske kosthold og hvilke utfordringer dette kan gi i henhold til kostholdsrådene.

Hvem passer kurset for?

Kurset i Ernæring og bærekraftig kosthold har ingen anbefalte forkunnskaper og er egnet for alle ønsker å begynne å studere ernæring.

Innholdet er primært vektet for deg som studerer ernæring for første gang, men kurset har også utfordringer for deg med grunnleggende ernæringskunnskaper.

Du kan være både yrkesaktiv eller privatperson som ønsker en grunnleggende introduksjon til ernæring og kosthold. Yrkesgrupper som sykepleiere, helsesykepleiere, vernepleiere, fysioterapeuter, lærere, kokker, journalister, personlig trenere og lærere innen helsefag vil ha god nytte av kurset.

Som etterutdanning kan kurset også være relevant for deg som er medisinsk sekretær, helsesekretær, pleieassistent eller barnehagelærer.