For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


5 tips til hjemmekontoret

5 tips til hjemmekontoret

Over 10 måneder på hjemmekontor, er mer enn det de fleste av oss trodde var mulig. Er du fortsatt like motivert og strukturert som du var i begynnelsen av pandemien, eller har ting begynt å skli litt ut? Med noen enkle grep, kan du gjøre dagen både hyggelig og effektiv.

Kom deg ut av pysjen

Dusj og kle på deg noe annet enn pysjen - i hvert fall på overkroppen. Det er jo tross alt bare den som synes på videokonferanser

Spis sammen

Vi oppfordrer alle til å spise lunsj sammen. Har du ingen hjemme du kan spise sammen med? Lunsj via videochat er minst like hyggelig! Kanskje dere kan arrangere en lunsjquiz? Da blir lunsjen et hyggelig avbrekk du kan glede deg til.

Beveg deg

Kom deg opp og stå minst én gang i timen, og bruk 5 minutter til litt tøy og bøy. Har du møter der dere kun skal diskutere, og du ikke er avhengig av å sitte foran PC-en? Benytt anledningen til å ta deg en gåtur mens dere gjennomfører møtet! Det gjør underverker for både kropp, humør og konsentrasjon å være jevnlig i bevegelse i løpet av dagen og å komme seg ut i frisk luft og dagslys.

Ha det ryddig og fint rundt deg

Det er vanskelig å konsentrere seg om man har masse rot rundt seg. Ta et skippertak og bli kvitt rotet. Sørg for å lage ordentlige systemer slik at det ikke blir rotete igjen med én gang. Tenn stearinlys, fyr i peisen, og nyt det å ha det ryddig og koselig rundt deg.

Skill mellom studietid/arbeidstid og fritid

For mange av oss, er det lett at arbeid og fritid sklir inn i hverandre nå som vi stort sett bare er hjemme uansett. Det er lett at PC-en blir stående fremme hele døgnet, og da får man aldri ordentlig følelsen av fri. Bestem et slutt-tidspunkt for dagen, og marker at den faglige delen av dagen er over ved å rydde bort PC-en. Da er det lettere å legge fra seg arbeidet og koble av slik at du kan fokusere på andre ting.

Vi håper at disse tipsene kommer til nytte, slik at vi alle kan få mest mulig ut av hjemmekontoret eller hjemmeskolen. Og husk, ikke vær for streng mot deg selv. Fikk du ikke gjort alt du skulle i dag, får du en ny mulighet i morgen! Det er det som er så bra med å være nettstudent! Du kan studere når du vil, og nettstudiene er alltid bare et tastetrykk unna.

Relatert innhold