For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Hold motivasjonen oppe

Hold motivasjonen oppe

Den nye hverdagen gjør at mange av oss har blitt nettstudenter, eller må jobbe hjemmefra. Synes du det er vanskelig å holde selvdisiplinen og motivasjonen oppe? Her deler vi noen gode tips til hvordan du kan jobbe strukturert, og holde motivasjonen oppe gjennom hele dagen.

Motivasjon og mål

Det å gå fra å møte på skole eller jobb hver dag, til å jobbe hjemmefra- alene, kan være vanskelig. Som nettstudent, er det derfor viktig å lage en plan for studiene slik at du holder motivasjonen oppe.

For å finne tilbake til motivasjonen, bør du finne ut hvorfor den sviktet i utgangspunktet. Så bør du gjøre noen tiltak for å hindre at den svikter igjen. Det kan lønne seg å starte med å sette seg tydelige mål. Hvorfor valgte du denne utdanningen? Hva ønsker du å oppnå? Skriv ned svarene så du kan se på dem jevnlig.

Lag en plan

Få en oversikt over faget, er det viktig at du setter deg godt inn i læringsmålene. Deretter kan du lage en plan, og sette deg noen mål. Hva skal jeg komme meg igjennom denne måneden? Uka? I dag?

Sett gjerne opp en dagsplan, der du legger inn når du skal lese og når du skal ha fri. Dette gir deg god kontroll over dagen, og du slipper å ha dårlig samvittighet når du har fri. Skryt av deg selv underveis, og gi deg selv en oppmuntring når du har nådd målet for dagen..

Skap gode rutiner

For å skape gode rutiner, må du forstå hva som fungerer best for deg. Når på døgnet jobber du best? Vi er alle forskjellige, derfor må du finne din rytme. Passer det best for deg å stå opp tidlig og sette i gang med studiene med én gang? Eller trives du best med å få unna andre gjøremål først, og sitte med studiene på kvelden? Finn ut når du jobber best, og forplikt deg til faste tider hver dag. Det er med på å skape gode rutiner.

Ta pauser

For å holde fokus gjennom hele dagen, er det viktig å huske å ta pauser underveis. Med pauser, holder du ut lengre og fungerer bedre. Få i deg godt med mat, frisk luft og lys. Kanskje musikk eller podcast på øret, og en rykende fersk kaffe på balkongen, gir deg den pausen du trenger for å starte neste arbeidsøkt full av energi?

Kontakt med andre

Vi er inne i en tid hvor mange sitter alene, og det skjer mye rundt oss som skaper uro. Det å samarbeide med andre, kan derfor være viktig.

I nettskolen har vi et virtuelt klasserom der du kan ta kontakt med medstudenter eller lærer. Her kan dere bruke klasseroms- og meldingsfunksjonen, eller ha videosamtaler. Dere trenger ikke å møtes fysisk for å opprettholde det gode studiemiljøet.

Vi håper disse tipsene kan hjelpe til med å holde motivasjonen oppe, og å holde fokus gjennom hele dagen. Trenger du flere råd, eller er det noe du lurer på? Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Ta vare på hverandre!