For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Hvordan lykkes du med studier på nett? 

Kvinne ligger på gulvet og studerer på PC mens hun koser med valpen sin

For å lykkes som privatist, må du ha studieteknikk som gir effektiv læring. Det har vi tenkt på når vi har laget kursene våre.  

 

 1. Faglig oversikt og framdrift 
  I kurset blir du kjent med faget ved først å få oversikt, deretter detaljer. Fagstoff og oppgaver går fra det enkle til det komplekse, og du bestemmer tempo selv.
   
 2. Aktivitet
  Når du forsøker å lære deg noe, er det viktig at du er aktiv. I nettstudiene har vi derfor hele veien oppgaver og øvelser innimellom som sikrer at du ikke blir sittende passivt å lese. 
   
 3. Fagbegrepene må sitte til eksamen
  Å lære fagbegreper, er helt sentralt for at du skal kunne forstå, og ikke minst uttrykke deg presist og godt på eksamen. Derfor har kursene våre mye forklaring og trening av fagbegreper. 
   
 4. Det viktigste er rask feedback
  Forskning viser at det er helt avgjørende å få respons for å lære. Interaktive oppgaver i nettkursene gir deg umiddelbar respons. Da vet du hele tiden om du er på rett vei, om du har skjønt fagstoffet. I kursene får du også rask tilbakemelding fra læreren din hvis du sender inn oppgaver – det er ikke som på skolen at du venter i ukesvis på tilbakemelding. Hos oss får du lærers tilbakemelding etter 1-5 dager. 

Det å lære sammen med andre kan være veldig effektivt. I nettkursene kan du stille spørsmål til andre studenter, til læreren din, og du kan diskutere, og du kan gjøre det akkurat når du har behov for det. Det gjør det mye lettere å lære enn bare å lese på egenhånd.