For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


3 grunner til å ta fagbrev selv om du allerede har jobb

3 grunner til å ta fagbrev selv om du allerede har jobb

Barnehager har en høy andel ufaglært arbeidskraft. Samtidig er dette et av de områdene der formell kompetanse blir stadig viktigere.

Formaliser kompetansen

Mange barnehageassistenter har opparbeidet seg viktig kompetanse gjennom lang erfaring, men mangler formalisering av kompetansen sin. Dette er dumt for barnehagen, men kanskje mest av alt, dumt for deg som arbeidstaker fordi du stiller svakere i for eksempel lønnsforhandlinger.

3 grunner til å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider

  1. Du blir mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Ved å ta fagbrev vil du bli mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Fagbrev er blitt en dokumentasjon som stadig flere arbeidsgivere krever, fordi det er et kvalitetsstempel på kompetansen din.
  2. Du kan få høyere lønn. En fagarbeider skal tjene mer enn en ufaglært arbeidstaker. Når du har fagbrev, har du faktisk krav på et visst lønnstrinn. Det å ta fagbrev kan med andre ord ha økonomiske fordeler.
  3. Du får flere utviklingsmuligheter. Når du har fagbrev stiller du sterkere i konkurransen om fast ansettelse, noe som igjen tilsier at du har bedre muligheter for å utvikle deg i jobben. Ikke minst, stiller du sterkere for å få videreutdanning dekket av jobben.

Har du jobbet i mer enn 5 år?

Kanskje tenker du at du har vært så lenge i jobb nå at et fagbrev er unødvendig? Vet du at 5 år med relevant erfaring er gull verdt for deg som vil ta fagbrev. Du kan ta et halvår som praksiskandidat og gå opp til teoridelen av fagprøven, Etter det er du klar for den praktiske fagprøven, som er alt som skal til for at du kan stå med et fagbrev i hånden. Har du lang yrkeserfaring, kan du ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider som praksiskandidat. Denne ordningen har mange fordeler for deg med lang yrkespraksis, og fordi du allerede har jobbet en stund, slipper du fellesfagene. Det betyr at det bare er ett kurs, en teorieksamen innenfor faget du kjenner så godt, og en praktisk fagprøve som står mellom deg mellom deg og fagbrevet!

Tar du utdanningen hos oss, får du i tillegg frihet til å studere når du vil, hvor du vil, i ditt eget tempo. Skolen er åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i året og du velger selv når du ønsker å lese. På den måten kan du tilpasse nettstudiene slik at de passer inn i din hverdag.

Det beste av alt – du kan komme i gang allerede i deg! Lykke til med studiene.