For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Bachelor og nettstudier samtidig

Bachelor og nettstudier samtidig

Tomine tar Prosjektlederskolen via nettstudier hos oss. Hun kombinerer fagskolestudiene med en Bachelor i medie- og interaksjonsdesign på Universitetet i Bergen.

Semesteret og bacheloren er allerede godt i gang, med mye tanker og arbeid for å få mest mulig ut av tiden. Jeg har vært litt stresset, fordi jeg har vært usikker på hvor mye dette semesteret på universitetet skulle kreve, og hvordan det ville bli å ta 60 studiepoeng på ett semester. Men enn så lenge går det bedre enn forventet, selv om universitetet krever mye. Det er nok fordi jeg kan bestemme selv når jeg skal jobbe med Prosjektlederskolen. Jeg kan jobbe med nettstudiene for å få et avbrekk, eller når jeg ligger godt an med skolearbeidet på universitetet.

På medie- og interaksjonsdesign, er store deler av undervisningen obligatorisk, i tillegg til at vi er utplassert i første del av semesteret. Bacheloren krever derfor mye tid og mange timer med oppmøte. Da er det helt supert at jeg kan styre tiden jeg bruker på Prosjektlederskolen akkurat som det passer. Dette semesteret blir det nok flere skippertak på nettstudiene enn forrige semester, men det går helt fint. NKI krever ikke mer enn at man leverer innleveringer og tar eksamen. Dette gjør det faktisk mulig for meg å kombinere en utdanning som krever mye tid, med nettstudier hos NKI.

Jeg har merket at det er en del ting som blir gjort litt halvveis. Et tips til andre, er å prøve å gjøre deg helt ferdig med én ting, før man begynner på neste. Jeg tror dette vil gi mindre stress, og en større mestringsfølelse. Enn så lenge har jeg ikke funnet de beste teknikkene for å balansere to studier på ett semester, men det krever heldigvis ikke så mye planlegging fordi jeg kan jobbe med nettstudiene hvor- og når det passer best.