For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


- Jeg kombinerer studiene med reise

- Jeg kombinerer studiene med reise

Jeg heter Tomine, er 23 år gammel og bor for øyeblikket i Brisbane, Australia. Jeg studerer prosjektledelse på NKI, mens jeg har permisjon fra bacheloren jeg tar i medie- og interaksjonsdesign på Universitetet i Bergen.

Jeg er på mitt tredje år på bacheloren, og vi er så heldig at vi har et semester der vi kan gjøre hva vi ønsker, så lenge vi fyller inn 30 studiepoeng. Da så jeg muligheten til å reise, og jeg måtte finne løsninger der jeg kunne kombinere reising og skole. Nettstudier gir meg muligheten til å reise og ha mer fleksibilitet med hvor jeg oppholder meg. 

Dette passer veldig godt inn i min travle og spontane hverdag, og med mine interesser. Som en del av et fag på medie- og interaksjonsdesign, hadde vi prosjektledelse, og det var da jeg begynte å undersøke mulighetene til å lære mer om dette før jeg fullførte bacheloren. Da søkte jeg ett semesters permisjon fra UiB, og søkte på Prosjektlederskolen hos NKI. Vi har fått vite av forelesere og aktuelle bedrifter at det er viktig å kunne kombinere utdanningen med flere fag, og for meg passer prosjektledelse veldig godt.

Hovedårsaken til at jeg ønsket å studere prosjektledelse, er at jeg alltid har hatt et ønske om å lede prosjekter, og å være en del av- og ha en oversikt over hele prosessen i et prosjekt. Det som fikk meg til å faktisk studere det, var at alle bedrifter vi hadde presentasjon av på skolen, fortalte oss at utdanning innen kommunikasjon, ledelse og samarbeid vil være positivt, og komme til god nytte. 

NKIs utdanning består av flere små fag, og dette fikk meg veldig interessert, fordi da får jeg innblikk i flere små deler. Ikke bare hadde de fagene jeg ønsket å lære, men de tilbyr nettstudier.

Da jeg fikk permisjon fra UiB, og fant studiet jeg ønsket å gå som nettstudier, var jeg ikke lenger avhengig av å være i Norge. Jeg har alltid ønsket å bo i Australia, og NKI har gjort det mulig for meg å kombinere studier og muligheten til å reise masse rundt i Australia og omegn. 

Nå har jeg bodd i Brisbane i litt over tre måneder, og har reist mye mer enn forventet, samtidig som jeg er godt i gang med nettutdanningen. Planen videre er å reise til Filippinene for å være der i seks uker, og så får jeg se hvor turen går etter det.

Grunnen til at jeg valgte NKI, er at det gir meg en frihet til å gjøre det jeg vil – samtidig som jeg studerer. Jeg er ikke låst til et spesielt opplegg, eller låst til å møte opp et sted til en bestemt tid. I tillegg til fleksibiliteten, kan jeg ta det underveis i en annen grad, hvis ikke ville det ikke vært mulig. Jeg kan gjøre det i mitt tempo, og gjennomføre de oppgavene jeg ønsker når jeg har tid til det. 

Jeg er glad i å få ting gjort om morgenen, fordi det er da jeg jobber best, og hos NKI bestemmer jeg selv når jeg skal løse oppgavene eller skrive innleveringer.

En ting som andre gjerne må ta hensyn til, hvis man studerer i Norge og bor utenlands, er tidsforskjell. Hos NKI er det bare eksamen som er tidsbestemt, så dette skaper ingen problemer. I de neste blogginnleggene, vil jeg dele mer av hvordan og hvor jeg studerer. Jeg vil også vise hvordan det er å kombinere reising og andre utdanninger med nettstudier hos NKI. 

Dette vil gi et inntrykk av hvordan det å studere hos NKI fungerer for meg, og mine erfaringer med det.