For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Struktur i studiene for å kombinere surf og studier

Struktur i studiene for å kombinere surf og studier

Jeg heter Tomine, og jeg går Prosjektlederskolen hos NKI. Jeg har valgt å kombinere studiene med reise. Etter å ha fått muligheten til å bo i Australia i fire måneder, har jeg nå dratt videre til Siargao, en øy på Filippinene.

Det å kunne reise samtidig som jeg studerer Prosjektlederskolen, er akkurat det som gjør at jeg virkelig trives som nettstudent. Det gir meg muligheten til å studere fra hvor jeg vil, og jeg kan gjøre det når som helst. De første dagene her på Filippinene var nett-tilgangen og tiden jeg kunne bruke på skole ganske begrenset. Etter et par dager hadde kommet oss på plass der vi skulle være, og det ble lettere å studere. Nå har vi kommet oss i orden, og funnet oss til rette, og da får jeg gjort det jeg planlegger å gjøre av skole.

Nettstudier krever at du er strukturert

En ting jeg merker at er viktig som nettstudent, er det å være strukturert når jeg først jobber med skolen. Jeg må planlegge hva jeg tenker å få gjort hver gang jeg setter av tid til studiene. Øylivet består av mye avslapping, surfing og sosialt. Derfor må jeg være enda strengere med meg selv når jeg først studerer. Jeg har fått det som en rutine at jeg setter meg et konkret mål i begynnelsen av økten, og da sier jeg meg ikke ferdig før jeg har nådd det målet. Et mål kan være å komme meg igjennom en bestemt del av pensum, eller at jeg skal gjøre meg ferdig med en studieenhet.

Med disse målene får jeg kombinert surfing med studier, fordi jeg får gjort veldig mye hver gang jeg setter meg ned. Dette gjør at jeg ikke trenger å sette meg ned hver dag, men jeg kan ta en lang lese-økt, eller skrive-økt, og så kan jeg ta meg fri en dag jeg vet det er deilig vær eller bra forhold med tanke på surfing.