For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


- Da jeg søkte nye utfordringer, passet nettstudier perfekt for meg!

- Da jeg søkte nye utfordringer, passet nettstudier perfekt for meg!

Jeg heter Janne, og jeg har jobbet som Hud-og Spaterapeut i 11 år - 5 av disse til sjøs på et cruiseskip. Der traff jeg min samboer som jeg har to jenter sammen med. Da vi fikk jentene, ble det naturlig at jeg gikk i land, men det ble fort utfordrende å jobbe kveldstid og helger med to små alene.

Tankene gikk frem- og tilbake på hvordan vi skulle løse dette. Skulle jeg orke å begynne med en utdanning når minste jenta bare var 1 år? Etter å ha lest litt på NKIs nettsider, og funnet utdanningen, Helsesekretær, tenke jeg at dette måtte være midt i blinken for meg. Da kunne jeg fortsatt jobbe tett med mennesker, og ha en meningsfylt jobb. Drømmejobben min, er å jobbe slik at jeg får hjulpet folk, på den måten jeg kan - der de er i sin situasjon. Jeg håper på å få jobb på et legekontor. Da slipper jeg jobb på kvelder og i helger - noe som passer perfekt med to små barn og en mann til sjøs i 14 dager om gangen.

Nettstudiene gav meg ekstra fleksibelt, fordi oppgavene ikke har noen tidsfrist, men kunne leveres når jeg hadde jobbet ferdig med dem. Jeg fikk jobbet hardt når far var hjemme for å ta hovedansvaret, slik at jeg fikk lest og levert så mange oppgaver som mulig. Når far var til sjøs, leste jeg mens barna sov på kveldstid, og noen kvelder ble det ingen lesing i det hele tatt.

Studiene er svært godt tilpasset småbarnsforeldre, fordi man får studert når det passer en, og studiet er kort. Lærerne i fagene jeg har hatt, er helt fantastiske. De oppmuntrer og kommer med konstruktiv kritikk. De kommer med tips til hva man kan gjøre bedre ved neste oppgave, og de heier på deg. Det hjalp godt at svartiden fra læreren var kort, slik at jeg raskt fikk tilbakemelding på oppgavene.

Jeg har hatt praksisplass på et legekontor, og jeg synes det er en veldig morsom jobb, med spennende laboratoriearbeid. Jeg har fått prøve meg på sårskift, blodprøver, ekg, spirometri og suturfjerning. Jeg liker også å jobbe i ekspedisjon og telefon, fordi jeg får brynet meg på mange caser og situasjoner der man skal utøve profesjonalitet og service. Om du liker utfordringer og det å jobbe med mennesker, er dette jobben for deg!

Mitt råd til andre studenter, er å finne en utdanning som du tror passer deg. Les så nøye og godt du kan, for man lærer helheten i faget om man gjør det grundig, og dette gir en bedre forståelse. For meg var det veldig givende å lese, da jeg vet hva premien er i den andre enden. Det har også vært utfordrende, fordi jeg er mye alene, selv om jeg har fått god hjelp fra besteforeldre. Jeg har valgt å prioritere dette for i år, og det gjør det lettere å holde ut og være motivert. Det er for en stund bare, og barna ser at mor jobber hardt og det kommer det god arbeidsmoral ut av!

Har du også lyst på nye utfordringer? Her finner du alle utdanningene våre.