For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


- jeg fikk jobb i løpet av studiene

- jeg fikk jobb i løpet av studiene

Vi har snakket med Pål, som tar utdanningen, Bilselger, hos oss. Dette er en utdanning vi tilbyr i samarbeid med Bilakademiet, for å sikre høy kvalitet på det faglige innholdet.

Bilakademiet har et tett samarbeid med bilforhandlere over hele Norge, og har utdannet bilselgere siden 1995. I dag jobber mange av de som har tatt utdanningen, som selgere, salgssjefer eller daglig ledere ved ulike bilforhandlere. Kurset er nettbasert med noen fysiske samlinger underveis.

Drømmen om å bli bilselger

Pål har vokst opp i en familie som har drevet med biler i mange år, men på videregående tok han yrkesfag, og utdannet seg til tømrer. Noen år senere, fant han ut at han ville gjøre noe annet. Etter å ha lest en artikkel om Bilakademiet, tok han steget inn i bilbransjen.

Jeg valgte å bli bilselger fordi jeg er oppvokst i en familie som har drevet med biler i mange år. Da jeg leste en artikkel om Bilakademiet, bestemte jeg meg for å søke. Det fine med å være bilselger, er å møte nye mennesker hver dag. Jeg synes det er gøy å kunne guide kundene for å finne den bilen som møter nettopp deres behov. Da skaper du gode kundeopplevelser.

Pål er veldig fornøyd med utdanningen:

Jeg fikk jobb i løpet av studiene, fordi jeg var engasjert og viste at jeg hadde lyst til å komme meg raskt ut i jobb. Bilakademiet hjalp meg med å komme inn på intervju, og så fikk jeg jobben, forteller Pål. Han jobber i dag som bilselger hos Bavaria i Oslo.

Kurset gjør deg godt forberedt

Pål er ferdigutdannet neste måned. Siden han allerede vært i jobb i tre måneder, har han fått erfare at utdanningen virkelig gir deg den kunnskapen du trenger ute i jobb.

Det beste med utdanningen, er at du får en verktøykasse med masse kunnskap som du kan ta med deg ut i jobb. Du lærer veldig mye om det du møter i bransjen, og kurset har forberedt meg godt til rollen som bilselger. Du lærer å bli en god rådgiver overfor kunden, slik at de tar det rette valget, forteller han 

Hverdagen som bilselger

Dagene som bilselger starter tidlig, og Pål liker å starte arbeidsdagen med å lage en plan.

Arbeidsdagen min starter ganske tidlig på morgenen. Det første jeg gjør, er å gå gjennom hva jeg skal gjøre, og legge en plan for dagen. Dagen består blant annet av kundebehandling på mail - eller i butikk. Kanskje kundene lurer på noe om en bil de har kjøpt, ønsker et tilbud eller er klare til å kjøpe og vil sette opp en bil.

Hvorfor nettstudier?

- Nettstudier var det naturlige valget for Pål, fordi det ga han mulighet til å jobbe ved siden av studiene.

Jeg valgte nettstudier for å ha mulighet til å jobbe ved siden av studiene. Det er en stor fordel med nettutdanning. Da kan du sitte på kveldstid og studere etter at arbeidsdagen er over. Det fungerer veldig bra, fordi kurset er på deltid. Vi har 2 helgesamlinger og nettundervisning hver onsdag. Der får vi oppgaver fra læreren som skal løses. Det har gått veldig fint, og det er veldig oversiktlig.

Drømmer du om å bli bilselger?

Da har Pål dette å si til deg:

Om du drømmer om å bli bilselger, kan jeg absolutt anbefale å ta denne utdanningen, fordi du får den kunnskapen du trenger for å bli en god bilselger. Vær engasjert og vis at det er dette du vil, da når du langt!

Vi ønsker Pål lykke til videre i jobben og med innspurt av studiene!