For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Drømmer du om å bli bilselger?

Drømmer du om å bli bilselger?

Christians lidenskap for bil, gjorde at han sa opp kommunikasjonsjobben på Slottet, mens Vivian kommer fra en jobb i barnehage – begge for å følge drømmen om å bli bilselger.

Nå kan drømmen om å bli bilselger bli virkelighet, med vår bilselgerutdanning som vi arrangerer i samarbeid med Bilakademiet.

– Jeg har jo hatt interesse for bil siden fatter’n hentet meg i barnehagen i El Camino. Jeg er utdannet journalist og har jobbet i Slottets kommunikasjonsavdeling de seneste årene. Jeg hadde en drøm om å komme meg inn i bilselgerbransjen, men jeg ville komme inn i det med en større tyngde enn bare interessen og entusiasmen, forteller Christian Lagaard (38).

– Dermed bestemte jeg meg for å ta Bilakademiet, før jeg gikk inn som partner i en bilforhandler som jeg skal være med å drive, forteller han.

Vivian Kopperud (24), har en helt annen bakgrunn. Hun har jobbet i barnehage, men ønsket å bli bilselger: – Jeg hadde lyst på annen jobb, og kom over Bilakademiet, som så ut som det kunne passe bra for meg, sier hun.

Bilakademiet

Bilakademiet har utdannet bilselgere for det norske markedet i 23 år. Mange tidligere studenter har i dag stillinger som ledere for bilforhandlere, som salgssjefer og som selgere i bilbedrifter rundt om i landet. De har avtaler med bilforhandlere i de fleste store norske byene. Disse tilbyr praksisplasser til motiverte og dyktige studenter. Dette er en stor fordel fordi en praksisplass ofte er avgjørende for å få erfaringen som skal til for å få fast ansettelse.

Bred erfaring

Andreas Edvardsen overtok som eier av og hovedlærer i Bilakademiet i fjor, etter at det ble startet opp av Robert Jensen for 23 år siden.

Helt fra starten, tok akademiet sikte på å kompensere for at det ikke var noen opplæring i bilsalg, slik at studiets fagplan, innhold og omfang ble avstemt med bransjens ønsker og behov, både på forhandler- og importørsiden.

– Kurset har egentlig to hoveddeler: Kundebehandling og personlig salg er den ene, og økonomi er den andre. Vi er også innom kjøpsloven og teknologi, som er spesielt viktig nå som kundene etterspør nye drivlinjer i form av hybrid- og elbiler.

Har lært mye

– For meg som er bilentusiast, og elsker merkene vi representerer, er det viktig å lære å begrense meg, slik at kunden ikke går ut igjen med masse informasjon uten at selve prosessen har kommet videre. Eller at jeg i min iver fullstendig overser klare kjøpssignaler fra kunden, smiler Christian.

Vivian forteller at timingen også er viktig. – Prøvekjøringer selger. Folk ser mye på nett, men avgjørelsen tas i butikken, så det er viktig å bruke den muligheten du har når kunden er inne. Vi har oftest bare den ene sjansen! Kundene er ofte ganske ira etter en prøvekjøring, og da er det viktig å ikke slippe dem. Mange overser hvor viktig det er at selger er tilgjengelig når kunden er tilbake. Det kan være helt avgjørende for salget, sier hun.

Andreas Edvardsen har en liten påminnelse til alle som vil bli gode selgere:

– Det er viktigere å lytte enn å snakke når du er selger. Det er basic, men det må læres! Det er viktigere at vi står trygt i rollen som selger og overfører tryggheten til kunden. Talent og vilje er gode egenskaper for å lykkes, mener han.

Utdanningen

Utdanningen, Bilselger, er en kombinasjon av samlinger og nettstudier. Det er én ukentlig samling på nett og to obligatoriske helgesamlinger i Oslo. Mellom hver nettsamling legges det opp til en lesedag, og du vil få oppgaver som skal løses underveis. I løpet av utdanningen går vi igjennom hele salgsprosessen fra start til mål. Det er viktig å vite hvordan man tar imot en kunde, hvordan man avklarer kundenes behov og hvordan man praktiserer forskjellige avslutningsteknikker. Det er også svært viktig å lære hvordan du kan beholde kundene for å skape trofaste og gode ambassadører.

Studiestart i september og mars

Kurset, Bilselger, har studiestart i september og mars, og vi har fortsatt noen ledige plasser.