For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


- Det har vært spennende å oppdage gleden av å lære

- Det har vært spennende å oppdage gleden av å lære

Thea Emilie tar fagskoleutdanningen, Logistikkfagskolen- arbeidsleder logistikk, ved siden av en fulltidsstilling hos Toyota. Vi har snakket med henne for å høre hva hun synes om utdanningen, og hvordan hun kombinerer studiene med jobb.

Hvordan kombinerer du nettstudiene med jobb og fritid?

- Når jeg stempler ut fra jobb, blir jeg sittende på kontoret med skolebøkene frem til kvelden. Da drar jeg hjem til katten min, Nebbiolo, som kommer løpende mot meg. I tillegg prøver jeg selvfølgelig å sette av tid til venner og familie. Sistnevnte er noe enklere, da mange bor innen gangavstand eller 5-minutters biltur unna, mens vennene er spredt utover Østlandet. Jeg har marka rett utenfor døra, så jeg går ofte turer for å klarne hodet- gjerne sammen med mamma som bor rett i nærheten. I tillegg, er matlaging er et fristed for meg. Da får tankene får flyte fritt og skuldrene senkes. 

Hvorfor valgte du denne utdanningen? 

- Jeg valgte Logistikkfagskolen - arbeidsleder logistikk, fordi den bare er ettårig, og dermed gjennomførbar - selv om jeg skulle oppdage at det er vanskelig å kombinere studiene med full jobb og fritid. Jeg følte også at alle fagene var relevante for jobben min. Dette gir meg viktig kompetanse som jeg kan bruke videre i karrieren, fordi jeg lærer om både helhetlig og praktisk logistikk, skriftlig og muntlig kommunikasjon, økonomistyring, og ikke minst, arbeidsledelse. Særlig kommunikasjon og arbeidsledelse, føler jeg bidrar til ny innsikt på arbeidsplassen. Både med tanke på hvordan- og hvorfor andre oppfører seg som de gjør, men også hvordan man selv kan stoppe opp og tenke over hvor egne meninger kan stamme fra. 

Hva har vært det mest lærerike/ spennende med utdanningen så langt? 

- På et personlig plan, har det mest spennende vært å oppdage gleden av å lære. Skole har vært et helt greit, og til dels et nødvendig onde i ungdommen. Nå er det spennende og inspirerende, ikke minst når jeg får gode karakterer på innleveringer og eksamen. Jeg opplever stadig øyeblikk hvor jeg får bruk for det jeg har lært, og jeg lærer mye mer enn kun det oppgaven omhandler, gjennom lesingen underveis - både i bøker og på nett. Mange av studiebøkene har vært veldig bra formulert, noe jeg ikke har vært bortskjemt med tidligere, og tilbakemeldingene fra lærerne er raske og hyggelige. 

Hvorfor valgte du en fagskoleutdanning? 

- Jeg valgte fagskoleutdanning for å bygge videre på fagbrevet jeg tok etter endt lærlingtid hos Toyota. Der jobber jeg fortsatt. Reservedelsfaget, inneholdt fem hovedområder da jeg tok fagbrevet, og disse var logistikk, kommunikasjon og service, markedsføring, økonomi og produktkunnskap. En fagskoleutdanning, ikke minst en som kombinerer disse, var et naturlig steg videre for meg. 

Hva vil du si til andre som vurderer å ta en fagskoleutdanning? 

- Gå for det! Undersøk hvilke studier som kan passe dine interesser eller ambisjoner, og tenk på hva du ønsker å oppnå med utdanningen. Hvis du kan se for deg en spesiell jobb, eller et mål å arbeide mot, gjør dette mye med motivasjonen. Det gjør at timene som legges ned føles mer enn verdt det. I tillegg kan du oppleve at du ser ting med nye øyne - både på jobb og privat. Til slutt vil jeg anbefale å sette av litt egentid hvor du tar helt fri, uten dårlig samvittighet. Dette er noe jeg har vært dårlig til selv, men når jeg først gjør det, får jeg fornyet energi og gleder meg til neste gang jeg skal sette i gang igjen. 

Vi ønsker Thea Emilie masse lykke til videre med studiene!

Vil du også ta en fagskoleutdanning? Eller trenger du hjelp til å finne den utdanningen som passer for nettopp deg? Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg videre.