For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å studere ved siden av jobb

- Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å studere ved siden av jobb

Aysel har tatt Arbeidslederskolen hos oss, og kombinerte nettstudiene med jobb og familieliv. Vi tok en prat med henne for å høre hvordan studietiden var, og hvordan fagskoleutdanningen er relevant for jobben hun har i dag.

Hvorfor bestemte du deg for å ta en fagskoleutdanning via nettstudier?
- Jeg bestemte meg for å ta Arbeidslederskolen via nettstudier, fordi det passet meg utmerket med tanke på jobb og familieliv.

Aysel studier.jpg

Hvordan klarte du å kombinere studiene med jobb og familie?
- NKI hadde lagt opp en foreslått progresjonsplan for utdanningen, men det var jeg selv som styrte hverdagen min. Jeg la en god plan der jeg satt av tid til studier etter jobb og i helgene. Dette gjorde at jeg klarte meg fint gjennom studietiden. Jeg jobbet på dagtid, og etter jobb kunne jeg bruke noen timer med familien før leggetid. Etter det, satt jeg meg i lesekroken min og leste og forberedte meg til mappeinnlevering og eksamener. Det er ikke vanskelig å jobbe og studere når man har barn. Det er faktisk mye lettere å ha barn når man studerer. Barnet sikrer at du tar deg pauser, og at du tenker på noe annet enn å bare lese. Jeg ville ikke vært så strukturert, disiplinert og engasjert hvis jeg ikke hadde hatt sønnen min. Både sønnen og mannen min motiverte meg til å studere- og begge gav meg rom til å studere.

Har du noen råd til foreldre med fulltidsjobb som tenker på å studere?
- Mitt beste råd er å planlegge dagene, sånn at man har nok energi til å være mor, partner og student. Det er viktig å huske at man er forelder, og barna må komme først. Det er ikke akkurat et luksusliv man får når man jobber 100% og studerer ved siden av, i tillegg til å være småbarnsforelder. Men så lenge man setter seg noen hovedmål og delmål, kan alle foreldre med ett eller flere barn klare å fullføre studiet sitt.

Dette er mine tips:

  • Planlegg lese- og skrivedager
  • Sett delmål og hovedmål i løpet av en uke
  • Ha god struktur
  • Sett av tid til kvalitetstid med familien

 Hvilken nytte har du hatt av utdanningen?
- I dag er jeg plasstillitsvalgt på jobb, hovedtillitsvalgt i en bydel i Oslo og nestleder i profesjonsrådet for sosionomer i Oslo. Jeg har lært mye som er nyttig i arbeidsdagen min. Jeg har blitt flinkere til å kommunisere, komme med innspill til ulike grupper jeg sitter i, er blitt en god lytter, er konfliktløsende og støtter medlemmer som kommer til meg med ulike problemstillinger. Bydelen og arbeidsstedet mitt er under en omorganisering, og i det arbeidet har jeg hatt stor nytte av det jeg har lært.

Hvordan ser arbeidsdagen din ut?
- Jeg jobber som saksbehandler og ruskonsulent, og stortrives med det. Jeg jobber i et fantastisk team med en kjempegod leder. Arbeidsdagen er hektisk nå, men etter sommeren satser jeg på at det blir mye roligere.

 Hvordan var utdanningen relevant for den jobben du har i dag?
- Alle fagene jeg hadde på NKI er relevante for jobben min, og de vervene jeg har. Jeg angrer ikke et sekund på valget jeg tok om å studere ved siden av jobb. Utdanningen har lært meg å se på ting på en ny måte.

Hva vil du si til andre som vurderer denne utdanningen, eller nettstudier generelt?
- Jeg anbefaler på det sterkeste å ta Arbeidslederskolen. Jeg har hatt stor nytte av det, og jeg kommer til å ta studier hos NKI igjen. Med nettstudier, er det du selv som styrer hverdagen din. Du kan kombinere familie, trening, jobb, reise- hva du vil. Faglig blir man mer motivert fordi det ikke er noen som presser deg, eller stresser deg opp. Lærerne er også tilgjengelige om du trenger hjelp underveis. 

Vi ønsker Aysel masse lykke til videre i karrieren! Aysel, du er en målrettet kvinne, og vi er sikre på at du når de målene du setter deg. Vi heier på deg!