For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


- Jeg har fått veldig godt utbytte av utdanningen!

- Jeg har fått veldig godt utbytte av utdanningen!

Tidligere student, Arissara, har nå vært ett år i jobb etter at hun fullførte utdanningen hos oss. Vi har spurt henne om hvordan hun føler at utdanningen forberedte henne på arbeidslivet.

I fjor intervjuet vi Arissara som nettopp hadde fullført fagskoleutdanningen, Regnskapskonsulent, hos oss. Da hadde hun allerede fått jobb, og gledet seg til å få brukt det hun hadde lært. I Arissaras klasse, fikk 90% av studentene jobb før fullført utdanning.

Nå, ett år senere, har vi intervjuet Arissara på nytt, for å finne ut hvordan hun trives i jobben, og om det hun lærte på skolen har vært relevant ute i jobb.

Hvor jobber du nå?

Pr. nå jobber jeg på FPVS PLA (forsvaret personell -og vernepliktsenter personell og lønnsavdeling) i Harstad som HR -og lønnskonsulent. Jeg stortrives med det arbeidet jeg gjør nå, og denne jobben har gitt meg store karrieremuligheter.

Hva var det viktigste du lærte på skolen?

Jeg sitter igjen med mye viktig kunnskap fra skolen. Jeg har blant annet lært at det er greit å gjøre en feil, så lenge man lærer av det. Det er også viktig å tørre og spørre om hjelp når du sitter fast. Studentmiljøet på skolen, minner om arbeidsmiljøet jeg har nå. Det er alltid noen der for deg som du kan spørre når du sitter fast med noe. 

Hvor relevant opplever du at utdanningen hos oss var, nå som du har jobbet i snart et år? Lærte du det du trengte å lære for å fungere i jobb?

Nå jobber jeg ikke direkte med regnskap, men jeg samarbeider mye med de som jobber i regnskapsavdelingen. Det positive, er at jeg forstår hva de jobber med- og hvordan de jobber. Jeg bruker mye av det jeg lærte på skolen i jobben min. Skatt er alltid greit å kunne noe om, og jeg får stadig spørsmål om skatt og diverse. Det samme gjelder personellområdet. Jeg jobber direkte med HR i Forsvaret, og det var veldig nyttig for meg å ha kunnskap om dette området da jeg kom hit. 

Har du anbefalt fagskole til andre du kjenner?

Etter at det forrige intervjuet med meg kom ut, så har det vært veldig mange som har tatt kontakt med meg angående dette. Det synes jeg er ekstremt gøy! Jeg har anbefalt alle som spør meg om dette med å ta fagskoleutdanning, å søke. Dette er fordi det er en kort utdanning som gir veldig mye læring. Selv om du kanskje ikke ender opp med å jobbe direkte i den bransjen du har rettet deg mot, så ser arbeidsgiver at du har gått på skolen, at du er villig til å lære og at du har fått kompetanse som er viktig i arbeidslivet. Jeg har fått veldig positivt utbytte av utdanningen, og anbefaler alle å ta fagskoleutdanning for å komme seg raskt ut i jobb.

Vil du også studere regnskap? Vi har ledige studieplasser på Regnskapskonsulent, som starter opp i høst. Denne utdanningen tilbys både stedbasert og via nettstudier. Vil du studere noe annet enn regnskap? Her finner du alle våre studier og kurs.

Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål, eller trenger hjelp til å velge den utdanningen som passer for nettopp deg. Lykke til!