For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Nye programfag i Helse- og oppvekstfag Vg1

Nye programfag i Helse- og oppvekstfag Vg1

Samfunnet har et stort behov for personer med relevant helse- og oppvekstfaglig utdanning. Tall fra Statistisk sentralbyrå, sier at det frem mot 2030 vil bli en betydelig økning i behovet for helsepersonell.

Vi lanserer nye programfag i Helse- og oppvekstfag Vg1
Det utdannes altfor få helsefagarbeidere og faglært personale til barnehager. For å bidra til å dekke dette økte behovet, lanserer vi nå nye og oppdaterte kurs i programfagene til Helse- og oppvekstfag Vg1. Programfagene har fått et visuelt løft og baserer seg på ny litteratur. De nye oppgavene gir interaktivitet og variasjon for å sikre et godt læringsutbytte. Helse- og oppvekstfag Vg1, legger grunnlaget for mange ulike utdanninger, og er et godt utgangspunkt om du har et ønske om å jobbe innen helse- og oppvekstsektoren. Her får du kunnskap og verktøy som vil forberede deg til en spennende og nyttig yrkeshverdag senere. Du vil lære å reflektere over problemstillinger og ta gode verdivalg. Ikke minst - du vil bli godt rustet til eksamen!

Yrkesfaglig fordypning
På Vg1 er det et krav om 210 timer med yrkesfaglig fordypning (YFF) for privatister. Det du lærer i praksis, vil være svært nyttig lærdom og veldig relevant med tanke på den tverrfaglige praktiske prøven. Den skal avlegges i tillegg til de tre eksamenene i programfagene. 

Hvis du allerede nå vet hvilken retning du skal velge på Vg2, er det lurt å skaffe seg en praksisplass som kan være relevant for andreåret også. Det kan være mange om plassene, og det er ikke like lett å skaffe seg praksisplass i alle studieretninger. Derfor er det lurt å være tidlig ute!

Utdanningsvalg etter Helse- og oppvekstfag Vg1
Vi tilbyr flere studieretninger etter Helse- og oppvekstfag Vg1. Ved å gå videre innen en av studieretningene, vil du ende opp med fagbrev og/eller autorisasjon ved fullført læretid for noen retninger, og fullført Vg3 for andre retninger.

Praksiskandidat
Det finnes også gode muligheter for deg som har lang praksis innen et yrke, men mangler fagbrev. Da er du kvalifisert til å ta fagbrev som praksiskandidat. Du kan ta teoridelen av fagprøven hos oss, og deretter melde deg opp til den praktiske fagprøven i fylket ditt.

Ikke nøl – det er behov for deg!
Som student hos oss, vil du være godt ivaretatt. Du får tildelt faglærere som er dine faglige veiledere og en studieleder som hjelper jeg deg med alt annet som vedrører studiet, eksamen, studieveiledning eller andre ting du lurer på.

Hvis du ønsker en god utdanning innenfor helse eller oppvekstfag, kan du melde deg på allerede i dag! Vi har studiestart hver dag, hele året. Våre hjelpsomme studierådgivere svarer på alt du lurer på om utdanningen.

Velkommen til oss!