For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Samfunnskunnskap Studieforberedende SAK1001 (LK20)

Utdanningsnivå:
Generell Studiekompetanse
Pris:
kr 3 900,-
Studietid:
10 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
4
Studietimer:
84

Samfunnskunnskap for yrkesfag er et av de obligatoriske fellesfagene for deg som ønsker å søke lærlingplass etter Vg2. Kurset er utviklet og oppdatert etter fagfornyelsen og ny læreplan LK20.

Kurset forbereder til muntlig eksamen i samfunnskunnskap og inneholder videoforelesninger, lesestoff, teoretiske og praktiske oppgaver samt tester og innsendingsoppgaver.

Dersom du skal oppnå generell studiekompetanse med 23/5-regelen, er dette kurset skreddersydd for deg. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt eller din tidligere videregående skole.

Med generell studiekompetanse kan du studere videre på de fleste høyskoler og universitet.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Muntlig privatisteksamen

Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler om har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via www.privatistweb.no

Frister for oppmelding varierer, men er vanligvis 5. -15. januar for eksamen til sommeren og 5. - 15. september for eksamen til jul. Eksakt dato får du ved å kontakte fylkeskommunen.