For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Helse- og oppvekstfag Vg1, programfag

Utdanningsnivå:
Yrkesfag på videregående skole
Pris:
kr 17 300,-
Ekskl. bøker
Studietid:
12 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
15

Visste du at det åpner seg 11 dører etter Vg1 helse- og oppvekstfag? Og at sjansen er stor for at du blir attraktiv på arbeidsmarkedet når du er ferdig med utdanningsløpet ditt?

Nesten alt starter med Vg1 helse- og oppvekstfag. I alle fall for den som ønsker fagbrev innenfor en bransje med stor etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft. Hos oss i NKI kan du ta kursene som forbereder deg til de teoretiske privatisteksamenene som gjør at dørene åpner seg. Du kan starte allerede i dag.

Etter Vg1 velger du yrkesretning, og du kan velge mellom aktivitør, ambulansearbeider, apotektekniker, barne- og ungdomsarbeider, fotterapeut, ortopeditekniker, helsefagarbeider, helsesekretær, hudpleier og tannhelsesekretær. 

Vg1 helse- og oppvekstfag består av tre programfag; Det er én eksamen pr programfag, i tillegg til en tverrfaglig praktisk eksamen. 

I NKI nettskolen er programfagene er bygget opp på en strukturert og ryddig måte, med blant annet videoforelesninger, ulike oppgavetyper og henvisninger til dybdelæring. I tillegg har vi en egen eksamensmodul, der vi prepper studentene våre til den store dagen. 

Det er lærebokforfatter Ann Hilde Bolstad som står bak denne utdanningen hos NKI. Hun har blant annet skrevet det mestselgende læreverket på Vg1 helse- og oppvekstfag, iPRAKSIS, som ble utgitt av Aschehoug Skole til fagfornyelsen i 2020. Læreboka er tverrfaglig og brukes av nesten 70 prosent av alle helse- og oppvekstfag-klassene i Norge. 

I tillegg til godt og strukturert innhold i selve kurset, har vi i NKI svært dyktige helse- og oppvekstlærere. De har alle lang erfaring fra yrkespraksis og ordinær videregående skole. Flere av dem har også jevnlig oppdrag som sensor i sine fylker. 

Merk! I tillegg til programfagene, må du sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning, som betyr minimum 210 timer relevant praksis innenfor helse- og oppvekstsektoren. Dette kan du lese mer om her

Fellesfag kommer i tillegg til programfagene. Hvis du har gått på videregående skole tidligere og har noen av fellesfagene fra før, trenger du ikke å ta disse på nytt. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt.  Hvis du også trenger fellesfagene, er det denne kurspakken du trenger.

Helsefremmende arbeid er et av de tre programfagene på Vg1 helse- og oppvekstfag. Du kan ta helsefremmende arbeid som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg1 helse- og oppvekstfag - pakken. 

Les mer...

Pris:
kr 8 500,-
Studietimer:
197
Innsendinger:
6
Fagkode:
HSF1006

Kommunikasjon og samhandling er et av de tre programfagene på Vg1 helse- og oppvekstfag. Du kan ta kommunikasjon og samhandling som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg1 helse- og oppvekstfag - pakken. 

Les mer...

Pris:
kr 7 500,-
Studietimer:
140
Innsendinger:
4
Fagkode:
HSF1007

Yrkesliv i helse- og oppvekstfag er et av de tre programfagene på Vg1 helse- og oppvekstfag. Du kan ta yrkesliv som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg1 helse- og oppvekstfag - pakken. 

Les mer...

Pris:
kr 7 500,-
Studietimer:
140
Innsendinger:
5
Fagkode:
HSF1008

Du kan begynne studiet når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen. De fleste kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

Som privatist må du ta eksamen i alle fag, inkludert en tverrfaglig praktisk eksamen, HSF 1009, som utarbeides lokalt.

Dette studiet forbereder deg til de skriftlige, teoretiske eksamenene i videregående skole (vgs). Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no eller ved Privatistkontoret i fylket ditt.

Fristen for påmelding er vanligvis: 

 • våreksamen er 1. februar
 • høsteksamen er 15. september
   

Du må selv melde deg opp i til eksamen i det fylket du ønsker å gjennomføre i. Fylkene har både forskjellige datoer for når de åpner for påmelding og forskjellige systemløsninger for påmelding.

Eksakt dato for oppmelding, eksamensdato og pris får du ved å kontakte fylkeskommunen.

All informasjon om eksamen.

Som privatist må du ta eksamen i alle fag. Dette studiet forbereder deg til de skriftlige, teoretiske eksamenene i videregående skole (vgs).

Etter gjennomført Helse- og oppvekstfag Vg1 kan du velge mellom følgende retninger hos oss:

Har du yrkespraksis fra før, kan du kvalifisere deg som praksiskandidat og oppnå fagbrev innen tilsvarende retninger:

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

  For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

  Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven. 

   

  Relaterte studier