For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Konflikter på jobben

engasjert person som snakker med kollega og peker bortover
Utdanningsnivå:
Enkeltemne
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Studiepoeng:
5
Studietimer:
125
Innsendinger:
3 stk
Pris:
kr 8 500,-
Utdanningsnivå:
Enkeltemne
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
12 måneder
Studiepoeng:
5
Studietimer:
125
Innsendinger:
3 stk
Pris:
kr 8 500,-

Konflikter betyr tap av tid, ineffektivitet og ubrukte muligheter. Det er derfor viktig å få snudd samarbeidsproblemer til å bli positive og problemfattige situasjoner - både for deg selv og for bedriften du arbeider i. Emnet hjelper deg med å bli en aktiv konfliktløser gjennom praktiske metoder du kan ta i bruk med en gang.

Du skal ikke avfinne deg med konflikter og vanskelige personer. Ved å gjøre noe med saken vil du som oftest få positive erfaringer som er verdt å ta med seg både på jobben og hjemme. 

Mange års forskning på konflikthåndtering gjør det mulig å gi både ledere og ansatte innsikt i og forståelse av hvilke redskaper de kan bruke for å løse konflikter på en konstruktiv måte. Målet er å skape en vinn-vinn-situasjon, slik at alle partene i konflikten føler at de har vunnet. 

I dette kurset skal du lære å registrere en konflikt før det er for sent. Du skal lære deg å se hvilket stadium konflikten befinner seg på. Kurset gir deg innsikt i metoder for å få oversikt over de redskapene som finnes for å løse konflikten, og velge det redskapet som passer best til den aktuelle konflikten. Kurset skal hjelpe deg til å bli mer aktiv i konfliktløsningen i stedet for bare å være en passiv tilskuer mens konflikten vokser alle rammede parter over hodet. 

Når du er ferdig med dette kurset, skal du kunne følgende: 

  • Definere konflikters innhold/natur 
  • Kunne om forskjellige typer konflikter 
  • Vite hvorfor og hvordan konflikter oppstår 
  • Se de ulike faser i en konflikt 
  • Se gruppers natur og gruppekonflikters natur 
  • Konflikthåndteringsstiler 
  • Konstruktiv strategi for løsing av konflikter 
  • Meglerrollen 
  • Bygge for samarbeid 

Konflikter på jobben gir deg en grundig innføring i hvordan du skal opptre som en konflikthåndterer. 

Dette er et fagskoleemne som kan tas alene eller som en del av Lønns- og personalskolen. Vi tilbyr også emnet som et kurs hvor det ikke er opptakskrav, se konflikter på jobben

Dette studiet tilbys som nettstudie med fleksibel oppstart. Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. I nettskolen finner du lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Fullført videregående skole, fagbrev eller erfaring i forbindelse med jobb, kurs, frivillig arbeid og verv innen ulike organisasjoner. 

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring må i tillegg dokumentere kunnskaper og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med minst B1 på alle fire delprøver. 

Det gjennomføres skriftlig hjemmeeksamen to ganger i året. Du velger selv når du melder deg opp til eksamen i eksamensperiodene mai/juni og november/desember. Eksamen er inkludert i prisen.

 

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du lese mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

  • Håndbok i konflikthåndteringISBN: 9788250821323