Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Søk i dag, start i morgen

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Løyvekompetansekurs - Taxi

Kurset gir deg kompetansen du trenger for å drive egen taxibedrift og dekker pensum til taxiløyveeksamen hos Statens vegvesen. 

Innsendinger

5

Studietid

Yrkesrettet utdanning/ kurs

Løyvekompetansekurs - Taxi

Kr 8 400,-

Ekskl. Bøker.

Beskrivelse

Løyvekurs - Taxi er utarbeidet i samarbeid med Norges Taxiforbund, en interesseorganisasjon for taxieiere i Norge. Forbundet representerer næringen og dens utøvere, og er organisert gjennom egne avdelinger i hvert fylke. Løyve er en offentlig godkjenning for å drive ervervsmessig taxivirksomhet. Det er Statens vegvesen som stiller kompetansekravene til deg som skal søke løyve, og det stilles krav til faglig kompetanse, økonomi og vandel.

Sjekk også Løyvekurs for person- og godstransport.

I samarbeid med lokale partnere tilbyr vi klasseundervisning -  se oversikt over våre partnere her.

Obligatorisk

Administrasjon og drift av taxibedrifter

Kurset gir deg kunnskap om taxinæringen i Norge. Myndighetskrav til løyve, ulike organisasjoner og avtaler. Ulike selskapsformer, drift og ledelse av eget selskap, service og kundebehandling, markedsføring og salg, førstehjelp, informasjonsteknologi og kredittbehandling i bilen, internkontroll og relevante lover og regler.

Økonomi for taxibedrifter

Kurset gir en innføring i økonomi for Taxibedrifter. Du lærer her om hvordan du skal forholde deg til kostnader og inntekter. Hvordan du kan sette opp og forstå et enkelt regnskap. Du får en innføring i hvordan du kan sette opp budsjetter og kalkyler. Du vil også få en innføring i hvilke skatter og avgifter som er viktig å kjenne til i taxibedriften og hvordan du bør forholde deg til dem.

Mer informasjon

Læringsmål

Løyvekurs - Taxi gir deg kunnskap om taxinæringen i Norge, organisasjoner og avtaler, selskapsformer, drift og ledelse av eget selskap, service og kundebehandling, markedsføring og salg, førstehjelp, informasjonsteknologi og kredittbehandling i bilen, internkontroll og relevante lover og regler.

Kurset gir deg også en innføring i økonomi for taxibedrifter, og du lærer om inntekter og kostnader, regnskap, investeringer, finansiering, budsjetter og kalkyler og skatter og avgifter.

Pris

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Opptakskrav

Ingen formell opptakskrav

Eksamen

Når du har fullført kurset, vil du få tilgang til prøveeksamen der du kan teste deg i pensum før du avlegger den endelige eksamen hos Statens vegvesen.

All informasjon om eksamen.

Bokliste

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk