For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Fagskoleutdanning gjør deg relevant!

Glad jente på fjelltur gir high five

Tidligere denne måneden offentliggjorde NHO sitt årlige kompetansebarometer. For oss som brenner for å tilby et relevant og effektivt utdanningsløp, både for deg som arbeidstager og for arbeidslivet, er dette alltid interessant lesning.

Fagskoleutdanning er noe Norge trenger

Nok en gang viser tallene en soleklar tendens. Fagskoleutdanning er noe Norge trenger, og denne gangen har NHO kommet frem til at vi trenger 11 400 nye arbeidstagere med fagskoleutdanning. Dette er kandidater vi er helt avhengig av for at Norge skal gå rundt. Videre trenger vi 18 600 utdannede innenfor håndverksfag. Det er godt å vite at kompetanse fortsatt er etterspurt, nå som vi beveger oss inn i tøffere tider i arbeidsmarkedet. Halvparten av alle virksomheter som svarte på undersøkelsen sier at de trenger fagskolekompetanse, og 3 av 5 virksomheter sier de trenger flere folk med håndverksfag. 

Så hvordan ser bedriftene for seg at de skal skaffe denne kompetansen? Naturlig nok er det mange som vil ansette nye folk. Men; de aller fleste, over 80% av de spurte bedriftene, vil heller heve kompetansen til sine eksisterende ansatte. 

Nødvendig med fleksibel studiehverdag

Det er fantastisk at virksomhetene ønsker å både drive kompetanseheving, videreutdanne og helt sikkert også omskolere sine ansatte. Men det krever samtidig et utdanningstilbud som kan kombineres med jobb, familieliv og annen fritid, slik som du kan hos NKI. Hos oss er det mulig for den ansatte å selv velge studieprogresjon, når det skal studeres og også ha tilgang til både relevant og engasjerende læringsinnhold. Les mer om hvordan det er å være nettstudent hos NKI

Du vet helt sikkert at NKI gir deg mulighet til både etter- og videreutdanning, gjerne støttet av lånekassen. Og du bestemmer selv om du kun skal ta et fag eller to, eller en hel fagskoleutdanning. Kanskje skal du sjekke med en kollega eller en kompis om dere skal melde dere på et felles løp. Da vil ikke bare vi hjelpe deg gjennom et studieløp, men dere kan støtte hverandre inn i en mer relevant hverdag. 

Videreutdanning med fagskole

Undersøkelsen gir noen indikasjoner på hvilke områder som er mest relevante. Det du kanskje ikke visste, er at arbeidsgivere også trenger påfyll av folk med:

Fagskolesegmentet har et bredt studietilbud innen disse fagene. Har du et fagbrev, kan det være svært relevant å videreutdanne deg innen disse områdene. Du vil oppleve at du får flere bein å stå på, og bli mer verdifull på arbeidsmarkedet. 

Kanskje skal du spørre deg; vil du bli litt mer relevant for arbeidsgiveren din om du skaffer deg prosjektlederkompetanse? Vil du gjøre jobben din bedre om du kan litt mer om regnskap og økonomi? Kanskje leder du et lite team, og HR – eller ledelseskompetanse vil hjelpe? Eller trenger du å lære mer om innovasjon og entreprenørskap? Her kan det være lurt å snakke med lederen din, kanskje du kan få innspill til hvordan nettopp du kan styrke din kompetanse.

Ta kontakt med våre studierådgivere for å finne en utdanning som passer deg

Kilde: https://www.hvatrengernorge.no/