For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Nå tilbyr vi forkurset du trenger for å søke ingeniørstudier

ingeniører ser på skjerm

Har du fagbrev, generell studiekompetanse eller praksis fra arbeidslivet kan du søke om studieplass til Forkurs ingeniør hos NKI Nettstudier. Forkursene gir deg grunnlaget for opptak til ingeniørutdanning ved høyskoler og universiteter. Vi tilbyr to type forkurs.

Du kan starte på de heldigitale kursene når som helst og kombinere med fulltidsjobb og andre forpliktelser. Våre erfarne lærere har jobbet som sensorer på forkurset, og de vil gi deg den veiledningen du trenger. Kursene er pedagogisk utformet og gir deg en motiverende og variert læringsopplevelse med blant annet video, innsendinger, lærer, eksamenswebinar, interaktive øvelser og videogjennomgang av tidligere eksamensoppgaver. Velg blant de to pakkene under:

Forkus ingeniør-pakken 

Forkurs ingeniør-pakken er for deg som har yrkesutdanning og som trenger denne fordypningen for å søke opptak til ingeniørutdanning. Forkurs ingeniør består av disse fem fagene: matematikk, fysikk, norsk, engelsk og teknologi og samfunn

Noen av våre nettstudenter bruker ett år på forkurset, men de fleste av deltidsstudentene bruker to år. 

Forkus ingeniør realfag-pakken

Forkurs ingeniør realfag-pakken er for deg som har generell studiekompetanse og som trenger denne fordypningen for å søke opptak til ingeniørutdanning. Pakken består av disse fem fagene: matematikk og fysikk.

Noen av våre nettstudenter bruker ett år på forkurset, men de fleste av deltidsstudentene bruker to år. 

Ingeniører er ettertraktet

Ingeniører finner du i mange forskjellige bransjer og roller. En HMS-ingeniør er viktig for arbeidsmiljøet, både psykisk og fysisk, og mange jobber som rådgivere i store bedrifter. Bioingeniører analyserer prøveresultater og ble svært ettertraktet under koronaepidemien. 

Petroleumsingeniører er viktige for utviklingen av morgendagen løsninger i olje- og gassbransjen. Norske selskaper søker nye ansatte som har kompetanse i både energi og grønn omstilling. 

Er du opptatt av bærekraftig utvikling? En byggingeniør finner miljøvennlige løsninger på ny infrastruktur eller analysere inneklimaet i bolighus.