For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Ta kontroll over stresset med kurs i stress og stressmestring

Mann nyter utsikten på fjelltur

Rapporter og studier kan nå fortelle oss at stress har blitt en pandemi i vårt moderne høyhastighetssamfunn. Dette har betydelig negativ innvirkning på egen helse og enorme kostnader for samfunnet. Derfor lanserer NKI Nettstudier kurs i stress og stressmestring.

Kurs i stress og stressmestring som skal gi deg bedre innsikt i hva stress er og hvor utbredt stressproblematikk faktisk er. Du vil lære om hvilke symptomer og negative helsekonsekvenser stress har, samt hvilke verktøy du kan ta i bruk for å mestre stress hos deg selv og andre.

Utviklet i samarbeid med Bransjen

Kurs i stress og stressmestring er utviklet i samarbeid med næringslivet og autorisert psykolog Caroline Emilie Tellefsen fra Universitet i Bergen, også kjent som Badepsykologen. Til daglig jobber Caroline som psykolog på Oslo Universitetssykehus, men driver også praksisen Badepsykologen, en tilnærmingsmetode som tar i bruk isbading og badstue som stressmestringsteknikker, som var omtalt på God Morgen Norge høsten 2022.

Bilde av Caroline, kursutvikler

"Jeg ser i møte med mine klienter at de fleste utfordringer knyttet til helse og livsglede starter med stress, og har derfor stor tro på at økt kunnskap om stress og stressmestring kan forebygge og redusere en lang rekke helseplager. Det er en stor glede å kunne bidra til å formidle denne kunnskapen slik at flest mulig kan få mulighet til å ta bedre vare på seg selv og øke livsgleden!" Forteller Caroline. 

Hvem kan ta kurs i stress og stressmestring?

Alle kan dra nytte av å få økt kunnskap om stress, enten for seg selv eller for å hjelpe andre. Kurset krever ingen forkunnskaper og passer derfor deg som blir introdusert for stress for første gang. Likevel inneholder også kurset elementer for de mer viderekommende.

Ettersom stress er assosiert med samme markante helserisiko som røyking, overvekt og høyt blodtrykk, er det holdepunkter for å si at kurset er spesielt relevant for alle som jobber i innenfor helsesektoren. Men det kan også være ledere, lærere, kokker, foredragsholdere, selvstendige næringsdrivende, personlig trenere, konsulenter, journalister, politi, brannmann eller andre yrker som opplever ekstra stor press i jobbsammenheng.

Som etterutdanning er kurset også relevant for deg som har studert ernæring, medisinsk sekretær, helsesekretær, pleieassistent eller barnehagelærer.