For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Bli kjent med Malin som balanserer karriere, familie og nettstudier

Bilde av Malin som sitter i stua og studerer på PC

Med en baby på 5 måneder har Malin denne våren fullført eksamen i seks enkeltemner – på et semester;

Det tilsvarer jo et fulltidsstudium, som jeg har fullført med en baby på armen, mesteparten av tiden. Med fleksible nettstudier er det faktisk mulig å kombinere studier, jobb og familieliv,” forteller Malin begeistret. 

Fleksible nettstudier er nøkkelen

Malin er 29 år, gift og bor i Stavanger. Hun har utdanning fra BI i internasjonal markedsføring, bærekraftig strategi og innovasjon, og digital forretningsstrategi, samt fagbrev i profileringsdesign. I dag jobber hun som salgssjef i profileringsbransjen, og er for tiden i foreldrepermisjon med førstefødte på 5 måneder. Motivasjonen til å begynne og studere ved siden av fulltidsjobb var et ønske om videreutdanning og faglig påfyll; 

Hun startet med enkeltemner hos NKI Nettstudier i salgsledelse og Operativ og resultatorientert ledelse, rettet mot jobben som salgssjef, for å se hvordan det var å være tilbake på skolebenken igjen. En del av henne trodde ikke det ville fungere å kombinere studier med jobb i en svært hektisk bransje hvor det ofte er lange arbeidsdager, men –

“Det gikk overraskende fint, og da var jeg hektet! Fleksible nettstudier hos NKI Nettstudier gjør det enkelt å kombinere med fulltidsjobb og småbarnsliv. Jeg kan bestemme når jeg jobber med studier i forhold til hvordan det passer med timeplanen min", forteller hun. 

Kompetanseheving innen lederskap og HR

Høsten 2022 tok hun personaladministrasjon og prosjektstyring. Hun forteller at det var ikke så vanskelig som hun hadde forestilt seg; hun tilegnet seg praktisk kunnskap som kunne anvendes direkte i jobben, og det gav mestringsfølelse og motivasjon til å fortsette. Denne våren har hun fullført eksamen i seks emner; kompetanseutvikling, økonomi for ledere, endringsledelse, digitalt lederskap og selvledelse, og organisasjon og ledelsemens hun er i foreldrepermisjon; 

IMG_3681.jpg

“Jeg fant raskt ut at jeg trengte å bruke hjernen til andre ting enn bare babysnakk og bleieskift. Da passet det fint å fortsette med nettstudier mens babyen sover – selv om det stort sett er oppå meg da,” ler hun. 

Nå har hun startet på kursene Praktisk HR-ledelse og strategisk ledelse og innovasjon. Flere av enkeltemnene Malin har tatt er obligatorisk for fagskoleutdanningen HR-konsulent, og gir innsikt inn i grunnleggende problemstillinger du vil møte på for eksempel i rollen som leder med personalansvar. Du tilegner deg praktiske verktøy for å utvikle og ivareta god arbeidskultur og inkludering på arbeidsplassen. 

“Jeg har en helt ny selvtillit i jobben, og føler meg mye tryggere på avgjørelsene jeg tar,” forteller Malin.

Bli mer attraktiv på jobbmarkedet 

I tillegg til å være tilnærmet fulltidsstudent er Malin i dag med i Studentrådet, og er delaktig i testing av nye studier som skal tilbys. Hun har blitt kjent med både lærere og studenter, og føler seg heldig som får være med å bidra på ulike ting som student hos NKI Nettstudier; 

“Dersom du ønsker faglig tyngde eller er på jakt etter ny jobb kan nettstudier absolutt hjelpe deg til å bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Jeg ventet altfor lenge før jeg søkte meg inn på nettstudier  – så dersom du vurderer det, ikke vent, bare hopp i det! Du kommer ikke til å angre!,” smiler Malin. 

Hos NKI Nettstudier kan du ta HR-konsulent utdanning når det passer deg. Studer hvor du vil, når du vil, og gjennomfør i ditt eget tempo. Utdanningen er utviklet i tett samarbeid med aktører sentralt innenfor HR og rekruttering for størst mulig relevans og nytteverdi.

Fleksible nettstudier lar deg enkelt kombinere studier med jobb, familieliv eller annet. 

Start i dag!