For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


To år med NKI

To år med NKI

Etter 2 år på NKI, kjenner jeg at jeg gleder meg til å bli ferdig. Nå er det bare innspurten igjen.

Jeg heter Kamilla, og jeg studerer teknisk tegning på NKI ved siden av jobb. Jeg er bosatt i Sandeid med samboer og 2 små gutter. Nå har jeg studert i ca. 2 år på NKI. Jeg har dessverre ikke blitt ferdig med studiet mitt enda, og har forlenget studietiden. Dette var en av grunnene til at jeg valgte NKI i utgangspunktet. Det gir meg den fleksibiliteten jeg trenger til å kombinere studiene med jobb og familie.

Jeg merker at det har blitt tyngre å studere nå når jeg er i 100% jobb og har familie med småbarn. Den vanskeligste delen nå, er å bare komme i gang og sette seg ned med studiene. Når jeg først har kommet i gang er det ikke noe problem, men tålmodigheten min har minket. Jeg anbefaler at man tidlig setter av tid til seg selv der man gjør andre kjekke ting. Da er det lettere å holde motivasjonen oppe. Det har jeg ikke vært like flink til selv.

Viktig med inspirasjon innen faget, og det er mye å se. Her er et opp ned hus i Polen som var veldig spesielt å se.

Fleksibiliteten er viktig for meg

Jeg angrer ikke på at jeg begynte å studere på NKI, selv om det har tatt lengre tid og mer energi enn jeg trodde på forhånd. Jeg har flere ganger blitt spurt om jeg hadde valgt å studere på NKI igjen, eller om jeg heller ville gått på en fysisk skole. Jeg hadde absolutt valgt NKI igjen. Det er mye mer fleksibelt, og med småbarn er jeg avhengig av inntekt mens jeg studerer. Jeg har tenkt på at det kanskje hadde vært bedre å vente til barna hadde vært eldre før jeg startet, men igjen så kunne det vært andre ting og situasjoner som kom opp. Da ville jeg bare utsatt studiene enda mer. Jeg anbefaler å bruke den tiden man trenger. Bare man vet hva man vil, og går inn for det, så klarer du mer enn det du tror.

Eksamen

Det jeg gruet meg mest til på NKI, var eksamen. Jeg måtte selv finne en plass der jeg kunne avlegge eksamen, og ringte flere plasser som sa at de ikke tok imot nettstudenter. Jeg kontaktet NKI og fikk tips om plasser som tok imot nettstudenter, og fant en plass å avlegge eksamen. NKI hadde også mange gode tips for å pugge til eksamen. Det gjorde at jeg følte at jeg hadde god kontroll på hva jeg skulle pugge på. Det ga gode resultater på eksamen, og jeg er veldig fornøyd med egen innsats og hjelpen jeg fikk på NKI.

Nå gleder jeg meg til å bli ferdig med studiene. Jeg kjenner at jeg har litt hastverk, så håper jeg ikke tabber meg ut og går for fort fram. Det har til tider vært stressende og tungt å studere, men jeg føler at alt er relevant og jeg har også kost meg med studiene. Skulle jeg studert videre på faget mitt, hadde jeg absolutt valgt NKI igjen.

 Ikke var redd for å be om hjelp. Man kan ikke klare alt. Her er bilde av minstemann som hjelper til med oppvasken.