For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


NKI Nettstudier hjelper deg inn på ingeniørstudiet

Ung mann jobber på PC og med tekniske ting

Har du tatt yrkesfag på videregående skole og drømmer om å bli ingeniør? Et år med nettstudier hos NKI Nettstudier kan hjelpe deg rett inn på ingeniørstudiet.

Våre tidligere studenter har blant annet tatt elektroingeniørstudiet. De jobber nå i kraftselskaper, høyteknologiske bedrifter, rådgivningsfirma, olje- og gassektoren eller offentlig sektor. Arbeidsoppgavene til en ingeniør er allsidige og spenner fra planlegging og prosjektering, konstruksjon og utvikling, drift og vedlikehold, kundekontakt, salg og service eller administrasjon.

Har du fagbrev, generell studiekompetanse eller praksis fra arbeidslivet kan du søke om opptak til Forkurs ingeniør hos NKI Nettstudier. Når du har fullført forkurset hos oss kan du søke 3-årig ingeniørutdanning eller 5-årige sivilingeniørutdanning. Søker du 3-årig ingeniørutdanning deltar du i forkurskvoten. 20 prosent av plassene er nemlig reservert for søkere fra ettårig forkurs.

Forkurs ingeniør er et nettstudium med oppstart når det passer deg. Det gjør det lett for deg å studere ved siden av jobb og familie. Du tar fagene du trenger, og kan etterpå søke deg inn på ingeniørutdanning. Hele pakken består av disse fem fagene: matematikk, fysikk, norsk, engelsk og teknologi og samfunn.

Hva består kursene av?

  • Læringsvideoer
  • Innleveringsoppgaver
  • Interaktive øvelser
  • Mulig kontakt med medstudenter
  • Videogjennomgang av tidligere eksamensoppgaver
  • Kontakt med faglærer

Både norskkurset og engelskkurset er laget i samarbeid med leder av forkurssekreteriatet, Anders Ulstein. Våre lærere er erfarne og har jobbet som sensorer på forkurset. Kursene er pedagogisk utformet og gir deg en motiverende og variert læringsopplevelse. NKI Nettstudier gir deg også studentstøtte og veiledning fra dyktige og erfarne lærere. De fleste av våre deltidsstudenter bruker to år på forkurset, mens noen tar alt i løpet av et år.

Interessert i lære mer om nettkurset og hva du får? Lytt til vår podkastepisoden i Spotify nå.

Book en samtale med dyktige rådgiver Tina M. Olsen, så hjelper vi deg i gang.