For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Veien til autorisasjon som helsesekretær for deg med lang arbeidserfaring

Veien til autorisasjon som helsesekretær for deg med lang arbeidserfaring

Har du jobbet som legesekretær, medisinsk sekretær eller tilsvarende i mer enn fem år, og ønsker å bli autorisert helsesekretær? Veien til å bli autorisert er enklere enn du tror.

Dersom du ikke har formell utdanning som grunnlag for opptak til utdanning, kan du søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. Realkompetansen din blir da vurdert opp mot opptakskravene til den utdanningen du ønsker å starte på. Er du usikker på om du er kvalifisert, så anbefaler vi deg å ta en realkompetansevurdering hos utdanningsetaten i det fylket du tilhører. Trenger du en realkompetansevurdering kan du lese mer om her.

Du kan få vitnemål eller attester vurdert av voksenopplæringen (VO) i fylket ditt.

Hvis du er over 25 år, kan det være at du har voksenrett til utdanning og du kan lese mer om det her.

Helsesekretær Vg3
Vi tilbyr programfagene Vg3 Helsesekretær for deg som har jobbet i yrket i mer enn 5 år, og mangler programfagene fra videregående opplæring, eller for deg som har Vg1 Helse- og oppvekstfag og Vg2 helseservicefag fra før. Denne utdanningen leder frem til at du kan søke autorisasjon som helsesekretær.

Helsesekretær Vg3 tar for seg tre hovedområder: Helsefremmende arbeid, Kommunikasjon og samhandling og Yrkesutøvelse. Her kan du lese mer om programfagene på Helsesekretær Vg3.

Eksamen
Du melder deg opp som privatist til alle eksamener.

Tverrfaglig eksamen er en praktisk eksamen i felles programfag. Eksamen blir utarbeidet og sensurert lokalt på den videregående skolen du melder deg opp til eksamen på.

I tillegg er det tre skriftlige eksamener i programfagene:

  • Helsefremmende arbeid Vg3 Helsesekretær
  • Kommunikasjon og samhandling Vg3 Helsesekretær
  • Yrkesutøving Vg3 Helsesekretær

I disse tre programfagene er alle hjelpemidler tillatt. Med unntak av åpent Internett, samskriving, chat og andre muligheter for å kunne utveksle informasjon med andre.

Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning i. Du må selv melde deg opp til eksamen via Privatistkontoret i hjemfylket ditt. Fristen for å melde seg til våreksamen er 1. februar, fristen for høsteksamen er 15. september.

Her kan du lese mer om privatisteksamen.

Autorisasjon
Når du har bestått alle eksamener, kan du søke om autorisasjon som helsesekretær via Altinn. Før du søker må du ha all dokumentasjon tilgjengelig. Du finner informasjon om søkeprosessen her.

Ønsker du veiledning om karriere og utdanning, så kan vi tilby det via våre studierådgivere.

Velkommen til å søke på studiet Helsesekretær Vg3!

Du kan søke på studiet her.