For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Helse- og oppvekstfag Vg1, programfag og fellesfag (LK20)

Utdanningsnivå:
Yrkesfag på videregående skole
Pris:
kr 39 500,-
Ekskl. bøker
Studietid:
18 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
34

Ønsker du fagbrev innen helse- og oppvekstsektoren? Da er dette starten på utdanningsløpet ditt. Visste du at det åpner seg 11 dører videre etter Vg1 helse- og oppvekstfag? Og at du blir attraktiv på arbeidsmarkedet når du er ferdig med utdanningsløpet ditt?  Start allerede i dag.

Nesten alt starter med Vg1 helse- og oppvekstfag. I alle fall for den som ønsker fagbrev innenfor en bransje med stor etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft. Hos oss i NKI Nettstudier kan du ta kursene som forbereder deg til de teoretiske privatisteksamenene som gjør at dørene åpner seg. 

Dine muligheter videre etter helse- og oppvekst Vg1

Etter Vg1 velger du yrkesretning, og du kan velge mellom aktivitør, ambulansearbeider, apotektekniker, barne- og ungdomsarbeider, fotterapeut, ortopeditekniker, helsefagarbeider, helsesekretær, hudpleier og tannhelsesekretær. 

Vg1 helse- og oppvekstfag består av fellesfag og tre programfag; Det er én eksamen per programfag, i tillegg til en tverrfaglig praktisk eksamen. 

Helse- og oppvekst Vg1 nettstudium 

I NKI nettskolen er programfagene bygget opp på en strukturert og ryddig måte, med blant annet videoforelesninger, ulike oppgavetyper og henvisninger til dybdelæring. I tillegg har vi en egen eksamensmodul, der vi prepper studentene våre til eksamen. 

Dyktige lærere

I tillegg til godt og strukturert innhold i selve kurset, har vi i NKI Nettstudier svært dyktige helse- og oppvekstlærere. De har alle lang erfaring fra yrkespraksis og ordinær videregående skole. Flere av dem har også jevnlig oppdrag som sensor i sine fylker. 

Det er lærebokforfatter Ann Hilde Bolstad som står bak denne utdanningen hos NKI Nettstudier. Hun har blant annet skrevet det mestselgende læreverket på Vg1 helse- og oppvekstfag, iPRAKSIS som ble utgitt av Aschehoug Skole til fagfornyelsen i 2020. Læreboka er tverrfaglig og brukes av nesten 70 prosent av alle helse- og oppvekstfag-klassene i Norge. 

Krav for yrkesfaglig fordypning på helse- og oppvekst Vg1

Merk! I tillegg til programfagene, må du sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning, som betyr minimum 210 timer relevant praksis innenfor helse- og oppvekstsektoren. Dette kan du lese mer om her

Fellesfagene på helse- og oppvekst Vg1

Fellesfag kommer i tillegg til programfagene. Hvis du har gått på videregående skole tidligere og har noen av fellesfagene fra før, trenger du ikke å ta disse på nytt. Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt. Hvis du ikke trenger fellesfagene, velger du denne kurspakken.

Helsefremmende arbeid er et av de tre programfagene på Vg1 helse- og oppvekstfag. Du kan ta helsefremmende arbeid som et enkeltstående kurs, eller som en del av Vg1 helse- og oppvekstfag - pakken. 

 

Les mer...

Pris:
kr 8 500,-
Studietimer:
197
Innsendinger:
6
Fagkode:
HSF1006

Dette er et av programfagene i Helse- og Oppvekst Vg1. Programfaget handler om møte og samhandling mellom mennesker – uavhengig av kultur, alder og livssituasjoner.

Les mer...

Pris:
kr 7 500,-
Studietimer:
140
Innsendinger:
4
Fagkode:
HSF1007

Dette er et av programfagene i Helse- og Oppvekst Vg1. Programfaget handler om hvordan helse- og oppvekstsektoren er organisert, hvordan gjeldende regelverk regulerer arbeidet, og hva som er de allmenne spilleregler i arbeidslivet.

Les mer...

Pris:
kr 7 500,-
Studietimer:
140
Innsendinger:
5
Fagkode:
HSF1008

Dette kurset er for deg som går det yrkesfaglige utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag Vg1. Emnet er utviklet i samsvar med ny læreplan etter fagfornyelsen.

 

Les mer...

Pris:
kr 4 000,-
Studietimer:
56
Innsendinger:
5
Fagkode:
NAT1011

Kurset passer for deg som vil skaffe deg kunnskaper i matematikk som svarer til yrkesfaglige utdanningsprogrammer i den videregående skolen.

Les mer...

Pris:
kr 5 500,-
Studietimer:
84
Innsendinger:
7
Fagkode:
MAT1117

Kurset passer for alle som ønsker å avlegge eksamen i engelsk (Vg1 + Vg2) i den videregående skolen.

Kurset inneholder ulike oppgaver som gir øvelse i grammatikk, rettskrivning og uttale, og lyttetrening. Kurset har litterære tekster og tekster om samfunns- og kulturlivet i engelskspråklige land. Kurset har også fagrelevant stoff.

Les mer...

Pris:
kr 8 500,-
Studietimer:
140
Innsendinger:
7
Fagkode:
ENG1009/1010

Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen. De fleste kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene.

Som privatist må du ta eksamen i alle programfag, inkludert en tverrfaglig praktisk eksamen, HSF 1009, som utarbeides lokalt.

Du skal også avlegge eksamen i fellesfagene. Merk at du skal avlegge to eksamener i engelsk:

  • Naturfag Vg1 YF: Muntlig-praktisk eksamen
  • Matematikk 1P-Y: Skriftlig eksamen
  • Engelsk Vg1 YF: Skriftlig og muntlig eksamen

Dette studiet forbereder deg til de skriftlige, teoretiske eksamenene i videregående skole (vgs). Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no eller ved Privatistkontoret i fylket ditt.

Fristen for påmelding er vanligvis: 

  • våreksamen er 1. februar
  • høsteksamen er 15. september

Du må selv melde deg opp i til eksamen i det fylket du ønsker å gjennomføre i. Fylkene har både forskjellige datoer for når de åpner for påmelding og forskjellige systemløsninger for påmelding.

Eksakt dato for oppmelding, eksamensdato og pris får du ved å kontakte fylkeskommunen.

All informasjon om eksamen.

Etter at du har gjennomført Helse- og oppvekstfag Vg1, kan du velge mellom følgende retninger hos oss:

Har du yrkespraksis fra før, kan du kvalifisere deg som praksiskandidat og oppnå fagbrev innen tilsvarende retninger:

 

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du lese mer om hvordan du søker lån og stipend i Lånekassen

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

 

iPRAKSIS, tverrfaglig lærebok: ISBN: 9788203408380

Relaterte studier