For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Generell studiekompetanse 23/5-regelen

Ønsker du å oppnå generell studiekompetanse? Det kan du gjøre via nettstudier og kun ved å ta 6 fag på videregående nivå.

Få generell studiekompetanse via nettstudier

Visste du at du kan søke om å få generell studiekompetanse med 23/5-regelen? For å søke med 23/5-regelen, må du fylle 23 år, eller mer, det året du søker til høyere utdanning, og du må kunne vise til 5 år med praksis/utdanning etter grunnskolen.

Om du kvalifiserer for å søke opptak til høyere utdanning med 23/5-regelen, holder det at du består eksamen i de 6 hovedfagene. Disse fagene kan du ta hos oss, og du kan begynne når du vil – uavhengig av om du har fylt 23 år, eller ikke. Når alle fagene er bestått, kan du søke til høyere utdanning med generell studiekompetanse fra det året du fyller 23. Det er aldri for sent!

Hvilke fag må jeg ha?

  • Norsk (393 timer)
  • Engelsk (140 timer)
  • Samfunnsfag (84 timer)
  • Historie (140 timer)
  • Matematikk (224 timer)
  • Naturfag (140 timer)

Har du bestått i noen av fagene fra tidligere skolegang, trenger du ikke å ta disse på nytt. Du kan selvsagt ta de på nytt dersom du ønsker å forberede karakteren. Husk å sjekke at du har nok årstimer i faget.

Hva dekker kravet til praksis?

Nettstudiet Generell studiekompetanse (23/5-regelen) hos NKI teller som ett år praksis. Du trenger derfor kun fire år med jobb og/eller utdanning for å søke med 23/5-regelen. 

Gratis studierådgivning

Er du usikker på hvilken pakke som passer deg? Ta kontakt med oss via skjemaet under eller ring oss på 67 58 88 00.

Gratis studierådgivning