For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

23/5-regelen

Generell studiekompetanse, åpner dørene til høyere utdanning, og gjør det mulig å søke opptak ved høyskoler og universitet. Enten du ønsker å ta alle fagene, eller kun mangler enkeltfag, er det aldri for sent - vi hjelper deg med å fullføre videregående!

23/5-regelen

Visste du at du kan søke om å få generell studiekompetanse med 23/5-regelen? For å søke med 23/5-regelen, må du fylle 23 år, eller mer, det året du søker til høyere utdanning, og du må kunne vise til 5 år med praksis/utdanning etter grunnskolen. Om du kvalifiserer for å søke opptak til høyere utdanning med 23/5-regelen, holder det at du består eksamen i de 6 hovedfagene (norsk, engelsk, matte, samfunnsfag, historie og naturfag). Disse fagene kan du ta hos oss, og du kan begynne når du vil – uavhengig av om du har fylt 23 år, eller ikke. Når alle fagene er bestått, kan du søke til høyere utdanning med Generell studiekompetanse fra det året du fyller 23.

Du er minst 23 år og kan dokumentere 5 års heltids yrkespraksis eller annen utdanning, men har ikke fullført videregående skole? Her kan du melde deg opp til fag for å få generell studiekompetanse.

Lykke til!