Hopp til hovedinnholdet

Yrkesrettet utdanning

Kontormedarbeider

Denne utdanningen kvalifiserer deg til å jobbe innen praktisk moderne kontorarbeid, uavhengig av bransje og sektor. Den passer både for deg som ønsker jobb innen kontorarbeid, og deg som trenger å oppdatere og formalisere din kompetanse innen fagområdet.

Studiet dekker behovet for teoretisk grunnutdanning for kontormedarbeidere.

Innsendinger

10

Studietid

Yrkesrettet utdanning

Kontormedarbeider

Kr 26 450,-

Ekskl. eksamensavgift og bøker.

Emner

Kontormedarbeider gir deg teoretisk og praktisk kunnskap om service- og kundebehandling, arkivering, regnskap, fakturering og rutiner knyttet til møtevirksomhet. Kurs i bruk av PC-verktøy inngår som viktige elementer, tilpasset dagens krav til en effektiv og kunnskapsrik kontormedarbeider.

Obligatoriske emner

Kommunikasjon og praktisk kontorarbeid

Kurset Kommunikasjon og praktisk kontorarbeid gir en innføring i forholdet mellom kommunikasjon og informasjon, og gir innsikt i bevisst bruk av ulike kommunikasjonsformer. Videre gir kurset Kommunikasjon og praktisk kontorarbeid innsikt i møter i arbeidslivet hvor forberedelse, gjennomføring og oppfølging av møter drøftes spesielt. Det legges også vekt på å beherske skriftlig framstilling samt kundebehandling spesielt.

Service og kundebehandling

Service og kundebehandling gir en innføring i servicebegrepet og hva god service innebærer ut mot en ekstern kunde, og internt mellom kolleger.

Kurset vektlegger at du i praktisk arbeid skal kunne utøve servicekvalitet, forstå hva servicekultur og kundetilfredshet innebærer og hvordan god service kan forebygge kundemisnøye. Videre vektlegges utøvelse av kundeorientert klagebehandling.

Regnskap for kontormedarbeidere

Regnskap for kontormedarbeidere gir en innføring i begreper og sammenhenger i regnskapsteori og en grunnleggende forståelse for regnskap. Microsoft Excel som verktøy benyttes i praktisk regnskapsarbeid i kurset.

Medarbeiderskap

Kurset Medarbeiderskap gir bred innsikt i hvordan medarbeidere i en virksomhet skal kunne skape et mer effektivt og tilfredsstillende arbeidsmiljø. Kurset er et utviklingsprogram for medarbeiderne i en bedrift som skal nå mål og oppnå resultater. Medarbeiderne skal utnytte sin faglige spisskompetanse og forbedre sin samhandling for derigjennom å utvikle seg selv og virksomheten.

Bruk av PC-verktøy Kan kjøpes separat

I kurset Bruk av PC-verktøy gis en innføring i bruken av de vanligste PC-verktøy som benyttes i arbeidslivet, og aktiv anvendelse av disse verktøyene i det daglige arbeidet. Kurset tar utgangspunkt i Microsoft Office for Windows PC-er, men inneholder også leksjoner for deg som bruker Mac.

Mer informasjon

Læringsmål

Kontormedarbeider gir deg kunnskap om grunnleggende databehandling, bruk av Internett og IT-verktøyene Microsoft Word, Excel og Powerpoint. Regnskap, fakturering og enkel bokføring lærer du ved hjelp av et enkelt regnskapsoppsett i Excel.

Gjennom utdanningen lærer du hvordan du opptrer smidigere, tryggere og mer effektivt på arbeidsplassen. Bli bevisst på å utvikle dine individuelle ferdigheter samtidig som du skal fungere i et godt samarbeid med dine kolleger. Få kunnskap om endringsprosesser i arbeidslivet og lær hvordan du og dine kolleger kan bidra til at slike prosesser fører til læring og utvikling på arbeidsplassen.

Karrieremuligheter

Kontormedarbeider gir deg mulighet til å søke arbeid i alle typer bedrifter, uavhengig av bransje og sektor. Du får kompetanse til å ivareta moderne, kontorfaglige oppgaver i forbindelse med service- og kundebehandling, arkivering, møtevirksomhet, logistikk, innkjøp, salg, regnskap og bokføring.

Finansiering

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Eksamen

4 timers hjemmeeksamen.

All informasjon om eksamen.

Pris eksamen

  • 1 eksamen á kr 1 950,-

Bokliste

Ved kjøp av studier eller kurs får du kjøpt bokpakken hos haugenbok.no ved å klikke her.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk