For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Eksamenstips fra lærerne

Eksamenstips fra lærerne

Eksamensperioden nærmer seg, og noen er allerede i gang med sine eksamener. Her får du noen gode eksamenstips fra lærerne våre.

Maria er lærer for Advokatsekretær og Juridisk kontormedarbeider. Hun synes det er viktig at du skaffer deg en god oversikt:

- Når du leser til eksamen, bør du skaffe deg god oversikt over sentrale tema og problemstillinger i faget. Løs oppgaver! Da får du øvd deg på å formulere gode svar, og du får testet hva du forstår godt- og hva du eventuelt bør lese/øve mer på. Du får også testet ut hvor lang tid du bruker på å besvare ulike typer oppgaver.

På selve eksamensdagen, anbefaler Maria at du leser oppgaven nøye:

Bruk tid på å lese oppgaven nøye. Vær sikker på at du har forstått hva oppgaven spør etter. Deretter bør du få en oversikt over hvor mye hver deloppgave teller for å beregne hvor mye tid du skal prioritere å bruke på hver del. Ha nok sjokolade tilgjengelig!

turi eksamen.jpg

Turi, som er faglærer helsefag/fagkoordinator, har flere gode eksamenstips som kommer godt med i den ekstra utfordrende tiden vi er i. Dette er tipsene hun har gitt til sine studenter:

  • Få oversikt over pensum, og om det er noe du har gått glipp av i undervisningen, slik at du kan legge inn litt ekstra tid på dette. Da ser du også om det er tema som er ekstra viktig til eksamen. 
  • Lag deg en god oversikt over notater, og bruk gjerne post- it lapper i bøkene dine kapittelvis. Da er det lett å finne fram og slå opp. Bruker du oppslagsverk, så gjør det samme. 
  • Har du noe du bare må pugge, men syns er vanskelig å få inn? Skriv det på A4 ark og heng det opp i boligen din, så kan du kikke på det når du tar oppvasken eller gjør annet husarbeid. Forskning sier at for å lære deg nye ord og definisjoner, må du lese dem 10 ganger for at hjernen skal huske det. 
  • Lag deg en arbeidsplass der du får fred, og bare kan la bøkene ligge selv når du ikke leser. 
  • Lag deg en tidsplan med oversikt over når du skal lese, og følg denne. 
  • Er det vanskelig å kunne konsentrere seg om eksamenslesing hjemme, nå som flere andre er hjemme p.g.a. pandemien? Avtal en tidsplan med dine nærmeste, og vær tydelig på at dette er tid da du må få være i fred. 
  • Når du blir trøtt og sliten, og føler du ikke lærer noe, ta deg en velfortjent pause.
  • Frisk luft og fysisk aktivitet er viktig for at hjernen skal kunne lære nye ting. Få deg en luftetur eller treningsøkt hver dag. 
  • Er du er veldig trøtt og sliten, men føler du likevel burde lese? Se om du kan løse oppgaver der du skriver svar. Når du må konsentrere deg om å skrive, vil hjernen aktiviseres og du lærer selv om du kanskje føler deg trøtt. 

Vi håper disse tipsene kan være til hjelp under eksamensforberedelsene. Lykke til på eksamen til alle studenter!