For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Camilla omskolerte seg til å bli autorisert helsesekretær

Camilla omskolerte seg til å bli autorisert helsesekretær

Etter mange år som butikksjef, valgte Camilla Sollazzo Syrstad å forlate klesbransjen for å omskolere seg til autorisert helsesekretær. Hun fullførte studiet langt innenfor normert tid. Et tilrettelagt studieløp fra NKI Nettstudier, selv i kombinasjon med familie og fulltidsstilling, gjorde at hun nådde målet hun hadde satt seg.

Familieliv og småbarn 

Camilla er 32 år. Hun og familien bor i Eggkleiva i Skaun kommune, et lite tettsted utenfor Trondheim.  
«Jeg har vært gift med Ove i ni år, og er stolt mor til Susanna på fem år og Aurora på to», smiler Camilla. 

Ønsket å jobbe med mennesker 

Hun har en bakgrunn fra butikkbransjen. Hun har de siste fire årene vært daglig leder i Vero Moda i Trondheim. Etter å ha kjent på et ønske om en omstilling i tilværelsen, leste hun seg opp på NKI Nettstudier. Som en selverklært ‘klassisk utadvendt’ ønsket hun fortsatt å jobbe med mennesker. Det er ofte helsesekretæren som møter pasientene først. Dermed var det et naturlig valg å sikte mot det yrket innen helsesektoren. 

Da hun verken hadde sammenfallende utdannelse eller relevant arbeidserfaring, bestemte hun seg for å starte på nytt. Camilla hadde allerede fullført videregående med generell studiekompetanse, og fortsatte studieløpet ved å ta programfag for VG1 helse og oppvekstfag, VG2 helseservicefag og VG3 Helsesekretær.  

Svært fornøyd med veileder 

Camilla gir både lærer og selve studieløpet gode skussmål.  
«Det var lett å se hvilke kompetansemål man skulle gjennom, og modulene var lagt opp slik at man på en enkel måte kunne komme seg igjennom pensum. Det var interessante arbeidsoppgaver og god veiledning hele veien. Jeg var også veldig heldig som hadde Grethe som veileder gjennom hele studieløpet. Hun var alltid tilgjengelig, ga meg gode tilbakemeldinger og var hjelpsom ved behov. Som student høster man godt av hennes lange fartstid fra både helsevesenet, skole og eksamenssensurering», sier Camilla fornøyd. 

Høy egenmotivasjon 

Hva vil hun si til andre som vurderer å omskolere seg i en hektisk hverdag? 
«At det er fullt mulig å kombinere full jobb, småbarnsliv og studier. Men, man må også ha selvdisiplin for å kunne komme seg gjennom studiene», understreker Camilla. 

Fleksibelt studieløp var tungen på vektskålen 

På hva som var det viktigste for Camilla som påvirket beslutningen om å omskolere seg hos NKI Nettstudier, svarer hun: 

«Det viktigste for meg var at det var lagt opp til et fleksibelt studieløp, da jeg ønsket å gjennomføre de tre årene på 1,5 år. Jeg ringte til NKI Nettstudier for å forsikre meg om det var mulig å gjennomføre studiene i 100% jobb. Jeg fikk god hjelp og veiledning; hvis det var noe de ikke hadde svar på, fulgte de opp med svar på de tingene jeg lurte på», svarer Camilla fornøyd. 

Hun legger til: «Jeg har tatt denne utdannelsen uten noen som helst erfaring innen helsesektoren. Da jeg gikk på videregående for 14 år siden gikk jeg Design og håndverk, og deretter Vg3 påbygg til generell studiekompetanse. Så dette var helt nytt for meg, men det gikk seg fort til. Da jeg søkte på nett for å få mer informasjon om helsesekretær var det NKI Nettstudier som ble anbefalt – og på grunn av god veiledning ble valget enkelt», smiler Camilla. 

Lærte ekstremt mye på kort tid 

«Da jeg begynte på Vg3 Helsesekretær så vurderte jeg faktisk en konkurrent som tilbød stedbasert undervisning med medelever, men det var aldri aktuelt å forlate den gode veiledningen jeg hadde fått fra Grethe. Jeg har lært ekstremt mye i løpet av kort tid! Jeg fullførte studiene med et snitt på 4,8.», avslutter Camilla fornøyd. 

Med NKI Nettstudier får du det til, start i dag.