For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Sunniva, Andrea og Lasse studerer når det passer dem

Bilde av studentene Lasse, Andrea og Sunniva

– Kommer nærmere drømmen hvert semester.

Står karakterene fra videregående i veien for fremtidsplanene? Da kan et nettstudium med dyktige lærere være et trygt valg og en svært god investering i din fremtid.

– Jeg er storfornøyd med NKI Nettstudier. Undervisningen er inspirerende med interessante fag. Det passer meg, og jeg har derfor valgt å fortsette med studiene enda et semester, forteller Sunniva Odden (20).

Hun har tatt Biologi 1 og forteller at hun har følt seg svært godt ivaretatt gjennom studiet. Sunniva trekker spesielt frem oppfølgingen fra lærere.

Hos NKI Nettstudier har du kort vei til hjelp hvis noe er vanskelig. Dette er et eksempel på en dialog mellom student og lærer.

Bildet viser dialog mellom student Emma og lærer Hedda

Inspirerende digital plattform

Mange unge ser med skrekk tilbake på «COVID-undervisning» der lærere forsøkte tradisjonell læring i et restriktivt digitalt klasserom. Minner undervisningen hos NKI Nettstudier om denne hverdagen?

– Nei, absolutt ikke, svarer Tina Moger Olsen, som er rådgiver ved NKI Nettstudier.

Tina trekker frem blant annet videoer med spennende problemløsninger, faglig podcast med interessant innhold, og quiz som gjør undervisningen mye mer engasjerende enn det mange husker fra fysisk oppmøte på skolen.

– Vi har utrolig dyktige lærere, i kombinasjon med en moderne, interaktiv læringsplattform.

Tina

Bilde av Tina som ser inn i kameraet

Hvordan fungerer egentlig undervisningen på NKI Nettstudier?

Under kan du se eksempel på hvordan nettskolen bruker interaktivitet som et læringsverktøy.

Tina forteller videre at du finner lesestoff, videoer, begrepsforklaringer, oppgaver og refleksjoner i nettskolen.

– Alle forelesninger holder høy faglig kvalitet og er laget med fokus på hvordan hjernen tar til seg undervisningen på best mulig måte, sier hun og legger til:

– Personlig oppfølging fra faglærer som loser deg gjennom utdanningsløpet, kombinert med digitale klasserom hvor du kan møte andre studenter som studerer det samme som deg, føles trygt for våre studenter. Alt dette skaper en morsom og variert hverdag for elevene våre.

Det sier Andrea Pasic (25) seg enig i. Hun tar for tiden opp fag for å realisere drømmen om å komme inn på medisinstudiet i Oslo.

– Det er verdt det når jeg ser snittet mitt øke. Da kommer jeg nærmere drømmen min hvert semester.

Andrea (25)

Bilde av Andrea utendørs

Andrea trekker spesielt frem NKI Nettstudiers fokus på at innholdet i undervisningen skal være eksamensrettet.

– At undervisningen er så rettet mot eksamen, gjorde at jeg var veldig godt forberedt og at jeg fikk den sekseren jeg trengte, sier hun.

– Jeg merket at lærerne virkelig ville jeg skulle lykkes, sier Andrea om studietiden.

Under kan du se et eksempel på hvordan NKI Nettstudier benytter podkast som et eksamensrettet læringsverktøy ved at en sensor gir sine beste tips.

To om Tina

«Jeg har fått personlig og profesjonell rådgivning, som har vært med på å skape en trygghet rundt avgjørelsene jeg har tatt underveis i studiet.»

Sunniva (20)

Selfie av Sunniva, student

«Tina var utrolig behjelpelig, med både råd og veiledning til å ta opp fag mest mulig effektivt. Rådgivningen fra Tina var fokusert på meg og mine mål og gjorde at jeg følte meg trygg på veien fremover.»

Andrea (25)

Bilde av Andrea utendørs

Det er tilbakemeldinger som varmer for Tina, som sier det å se elever lykkes er den største belønningen hun får i arbeidshverdagen. 

– Jeg ser ofte så stor forskjell fra første møte med dem. Mestringsfølelsen de får gjennom undervisningen gir elevene selvtillit og gjør dem bedre rustet for studiet de ønsker å begynne på.

– Jeg ga f**n i skolen

Gode tilbakemeldinger fra elevene gleder rådgiver Tina stort, spesielt fordi mange unge kan være litt rådville før de begynner hos NKI Nettstudier. Tina tar ofte imot unge som er usikre og trenger litt bistand når de skal velge veien videre.

– Det er så mange som kommer til meg og sier ting som «jeg ga f**n i skolen på videregående», «jeg var umoden», «jeg visste ikke hva jeg skulle bli», «trodde ikke videregående telte så mye» og «jeg var ikke flink på skolen, men synes det var vanskelig og turte ikke spørre», sier Tina og legger til:

– Men jeg vet jo så godt at unge ofte har evner de ikke engang vet om.

Tina

Bilde av Tina i sofa som snakker i telefon og jobber på PC

Det flere av dem Tina møter har til felles, er usikkerhet rundt karakterene fra videregående og hva de kan gjøre for å komme inn på studiet de ønsker. 

– Da er det godt å kunne hjelpe med å legge en plan de selv ser de kan klare for å nå målene sine, sier hun med et smil. 

Hvem kan studere hos NKI Nettstudier?

 • Du går allerede på videregående, men vil ta opp fag i tillegg.
 • Du er ferdig med videregående, men vil ta opp fag for å få godt nok karaktersnitt til drømmestudiet.
 • Du har gått på videregående, men ikke fullført.
 • Du ønsker å ta yrkesfag på videregående.
 • Du kan ta fagskoleutdanning innen er rekke ulike fagområder og retninger, alt fra regnskap, saksbehandling, HR til prosjektledelse.
 • Du som ønsker å ta kortere kurs for kompetanseheving.
Bilde av typiske spørsmål Tina får

Dette er typiske spørsmål Tina blir stilt hver eneste dag. I denne videoen svarer rådgiveren. 

Q&A med Tina

Fotballkarriere kombinert med studier

I Tromsø kombinerer Lasse Nordås (22) hverdagen som fotballspiller i eliteserien med å ta opp fag hos NKI Nettstudier for å få generell studiekompetanse.

– Tidligere har jeg hatt litt mangel på motivasjon når det gjelder å ta fag ved siden av fotballen. Jeg synes det har vært vanskelig å komme i gang, men NKI Nettstudier har gjort studiene mye mer tilgjengelig for meg fordi de er så fleksible, sier han.

Lasse trekker spesielt frem fleksibiliteten og den personlige oppfølgingen som grunner til at han valgte NKI Nettstudier.

– Veilederne og lærerne er veldig kunnskapsrike, hjelpsomme og enkle å kommunisere med. Det har gjort studiene mine mye mer engasjerende.

Lasse (22)

Lasse Nordås sitter og smiler til kameraet i svart hettegenser

22-åringen sier han vil anbefale NKI Nettstudier til alle som vurderer nettstudier, først og fremst fordi skolen forstår hva som kreves for å få gode karakterer.

– NKI Nettstudier klarer å gjøre fagene til en positiv og lærerik opplevelse.

Hva får du hos NKI Nettstudier?

 • Studieveileder som følger deg gjennom hele studietiden.
 • Fagene fokuserer kun på eksamensrelevant pensum – ikke alt mulig annet.
 • Dyktige lærere du kan kontakte gjennom læringsplattformen.
 • Tips for gode eksamensbesvarelser og hvordan du skal lykkes på muntlig eksamen.
 • Digitalt klasserom der du kan møte andre elever som studerer det samme som deg.
 • En spennende og engasjerende læringsplattform.
 • Studer når det passer deg. Studenter som har slitt på vanlig videregående, opplever bedre mestring hos oss fordi de kan studere i eget tempo.
 • Ingen obligatorisk undervisning eller innleveringer. Du bestemmer hvilke aktiviteter du vil gjøre og hvor mye du vil benytte deg av lærer.
 • Vil du samarbeide med andre studenter, kan vi hjelpe deg med å finne digitale studiegrupper.