For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Få en meningsfull karriere i helse- og oppvekstsektoren

Bilde av Thea, tidligere student innen helse som poserer med arbeidsuniformen sin ute i sola

Er du en praktiker? En som ønsker en aktiv arbeidshverdag, istedenfor å sitte på kontor? Liker du å omgås mennesker? Da kan en jobb innenfor helse- og oppvekstsektoren være midt i blinken for deg.  

- Det er mange spennende yrker innenfor helse- og oppvekstsektoren. Fellesnevneren for disse yrkene er at arbeidsdagene er varierte og sjeldent stillesittende, sier Ann Hilde Bolstad. Hun er fagansvarlig for helse- og oppvekstfagene hos NKI Nettstudier, og har selv lang fartstid innenfor sektoren. Men det var ikke bare det praktiske arbeidet som lokket henne, da hun startet på det som i dag heter Vg1 helse- og oppvekstfag. - Å kunne gjøre en forskjell for mennesker i sårbare situasjoner var minst like viktig, forteller Ann Hilde. 

Få en sikker og meningsfull karriere

I tillegg til en givende arbeidshverdag, regnes jobber innenfor helse- og oppvekstsektoren som sikre. Statistisk sentralbyrå sier i sin rapport Arbeidsmarkedet for helsepersonell fram mot 2035 at det vil bli et økende behov for kompetente fagarbeidere i fremtiden. I dag er det heller ingen som tror at AI kan erstatte jobbene innenfor helse- og oppvekstsektoren. 

11 mulige karriereveier

Hos oss i NKI Nettstudier kan du velge mellom helsesekretær, tannhelsesekretær, ambulansearbeider, helsefagarbeider og barne- og ungdomsarbeider, etter at du er ferdig med Vg1 helse- og oppvekstfag. Men det er også mulig å gå videre til aktivitør, portør, ortopeditekniker, apotektekniker, fotpleier og hudpleier. I disse yrkene får du varierte og interessante arbeidsdager, med mulighet til å gjøre en stor forskjell for andre. 
 

Det beste er at du ikke trenger å vente til neste skoleår for starte på utdanningen. Du kan starte allerede i dag! Du trenger ikke engang å bestemme deg for hvilken yrkesretning du ønsker, den velger du det andre skoleåret. Det viktigste er å vite at du er en praktiker – og at du ønsker å gjøre en forskjell for andre mennesker.