For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Nettstudiet Medisinsk sekretær gir deg jobb raskt

Smilende blond kvinne øver seg på blodprøvetaking på medstudent

Ønsker du en spennende jobb i helsesektoren, uten å måtte tilbringe altfor mye tid på skolebenken først? Da bør du vurdere nettstudiet Medisinsk sekretær, som er en praktisk rettet utdanning med gode jobbmuligheter i etterkant.

Utdanningen gjør at du kan gå rett ut i jobb i helsevesenet etter bare 12 måneder, og du bestemmer selv når du ønsker å starte studiet. Etter endt utdanning er du kvalifisert for å jobbe på sykehus, klinikker, private legekontorer, tannlegekontorer, eller i pleie- og omsorgstjenesten. 

Typiske arbeidsoppgaver for en medisinsk sekretær er kontoradministrative funksjoner for både pasienter, pårørende og helsepersonell.

Praktisk og teoretisk opplæring

Nettstudiet gir deg god trening i relevante IT-systemer i helsevesenet, du får også praktisk og teoretisk opplæring i laboratoriearbeid. Den praktiske delen er det eneste emne i studiet som krever fysisk oppmøte. 

Som medisinsk sekretær må du kunne utføre enkle laboratorieoppgaver som for eksempel å ta blodprøver og analysere urintester.

Mange spennende jobbmuligheter

Over 20 prosent av alle jobber i Norge er i Helse- og sosialsektoren, som omfatter 650 000 stillinger. Ifølge Statistisk sentralbyrå sin arbeidsmarkedsrapport for helsepersonell frem mot 2035, er behovet for medisinske sekretærer i Helse- og sosialsektoren stadig økende.

Medisinsk sekretær er ikke en beskyttet tittel som krever autorisasjon, slik helsesekretær er. Du kan likevel søke på stillinger som helsesekretær når du er utdannet medisinsk sekretær.

For en tid tilbake gjennomførte vi en undersøkelse blant 200 av våre tidligere studenter, som viste at over 8 av 10 fikk fast jobb innen seks måneder etter endt utdanning som medisinsk sekretær.

Ny karriere som medisinsk sekretær på kun ett år

En av våre tidligere studenter brukte nettstudiet Medisinsk sekretær til å omskolere seg fra en karriere innen salg og markedsføring. 

Thea, tidligere student:

– Det er absolutt mulig å endre retning om man ønsker det. Det har vært en spennende reise, fra salg og markedsføring til helsesektoren på ett år. Det er jo ikke gitt at man skal holde på med det samme resten av livet. I hvert fall ikke for meg, som elsker nye utfordringer og å lære nye ting.

I dag jobber hun som medisinsk sekretær ved Gastromedisinsk avdeling på Ahus. Hun stortrives med varierte arbeidsoppgaver, som for eksempel å ta imot pasienter i poliklinikken og jobbe med henvisninger, epikriser og ventelister.

– Nettskolen til NKI Nettstudier passet meg veldig godt. Pensumet var lagt opp i moduler og det var veldig enkelt å forstå hva jeg skulle gjøre.

Thea, tidligere student.

Du kan lese hele saken om den tidligere studenten som byttet karriere på kun ett år her.